Griekse hotels bij beste ter wereld

15 augustus 2020 Bas Wanrooij

Griekse hotels bij beste ter wereldIn de top 25 van beste hotels ter wereld in 2020 scoort Griekenland twee noteringen. De Travellers’ Choice Awards van Tripadvisor zijn jaarlijks terugkerende erkenningen op basis van ervaringen van reizigers. Dit jaar is alleen gekeken naar beoordelingen voordat het corona-virus (Covid-19) de wereld op zijn kop zette. In Griekenland zijn hotel Ikos Dassia op Corfu (17) en Sani Dunes resort op Chalkidiki (18) dit jaar in de prijzen gevallen. Het zijn de twee hoogst gewaardeerde accommodaties van Griekenland. Opvallend is dat beide resorts deze zomer door corona-maatregelen gesloten blijven.

Drie Griekse hotels in top 10 van Europa

In de Europese lijst met 25 beste hotels zijn drie Griekse accommodaties terug te vinden. Ikos Dassia (4), Sani Dunes (5) en Ikos Olivia in Gerakini (8) houden de Griekse eer hoog dit jaar. Stuk voor stuk prachtige hotels op fraaie bestemmingen in Griekenland. Het Viroth’s Hotel in Cambodja, Hanoi La Siesta & Spa in Vietnam en Tulemar Bungalows and Villas in Costa Rica zijn dit jaar de drie hoogst gewaardeerde accommodaties ter wereld. Quinta Jardins do Lago in Funchal op Madeira is het best beoordeelde hotel van Europa in 2020.

In de top 25 van beste hotels in Griekenland staan eerder genoemde drie resorts bovenaan. Chalkidiki, Corfu en Rhodos domineren als vakantiebestemmingen deze Griekse lijst dit jaar. Ook accommodaties op Kreta, Mykonos en Santorini ontvangen awards.