Kreta, Mykonos en Santorini in top 10 rijke investeerders

1 september 2021 Bas Wanrooij

Kreta, Mykonos en Santorini in top 10 rijke investeerdersIn de Nomad Beach Index 2021 wordt niet alleen gekeken naar de mooiste stranden en bestemmingen, maar ook naar de veiligheid, het immigratiebeleid, de services en belastingen. Kortom er wordt gekeken naar het investeringsklimaat. Nomad Capitalist, die deze lijst jaarlijks samenstelt, adviseert miljonairs en miljardairs wereldwijd. Deze inmiddels prestigieuze top 10 van beste stranden en bestemmingen wordt gezien als de top 10 voor rijke investeerders. Dit jaar staan Kreta (6), Mykonos (6) en Santorini (7) namens Griekenland in dit recent gepubliceerde overzicht.

Kreta in top 10 rijke investeerders 2021

30% van de totale beoordeling van een destinatie is gebaseerd op schoonheid. Kreta behaalt op dit onderdeel de maximale score. Overigens net als bij services, die als factor 20% meeweegt in het totaalplaatje. Bij services wordt o.a. gekeken naar luchthavens, het aantal stomerijen en geldautomaten. Bijkomstigheid is dat hier een ‘gouden visum’ te verkrijgen is voor € 250.000,- en dat is één van de voordeligste in Europa.

Minder goed scoort Kreta als belastingparadijs. Al heeft de Griekse overheid het huisvesten van buitenlandse ondernemers in het land wel een stuk aantrekkelijker gemaakt. Multinationals als Microsoft hebben hier al gebruik van gemaakt. Al met al staat Kreta op een gedeelde zesde plaats in de top 10 voor rijke investeerders van 2021.

Mykonos blinkt uit in services

Hoewel Mykonos grote bekendheid heeft vergaard als feestvakantiebestemming, weert dit juist investeerders van deze destinatie. De schoonheid van de talloze fijne zandstranden, het kraakheldere en azuurblauwe zeewater en met name de uitstekende services trekken op Mykonos rijke investeerders aan. Ook wordt Mykonos gezien als een zeer veilig Grieks eiland. Net als op Kreta is het voordelige ‘gouden visum’ aantrekkelijk.

Santorini trekt rijke investeerders met veiligheid

Santorini behaalt de maximale score in veiligheid. En veiligheid wordt door Nomad Capitalist gezien als een prioriteit voor rijke investeerders. Natuurlijk scoort dit vulkaaneiland met haar schoonheid van dorpjes met vierkante, wit gekalkte huisjes die schitteren in het felle zonlicht. Helemaal in combinatie met fraaie vergezichten vanaf de kraterrand op zee en kerkjes met typisch Grieks-blauwe koepeldaken.

De Kaaimaneilanden voeren dit jaar de wereldwijde top 10 aan voor rijke investeerders. Gevolgd door Antigua en De Bahama’s.