Kreta in top 10 populaire bestemmingen ter wereld

27 februari 2021 Bas Wanrooij

Kreta in top 10 populaire bestemmingen ter wereldKreta is door bezoekers van TripAdvisor gekozen bij de 10 populairste bestemmingen ter wereld in 2021. Jaarlijks bepalen bezoekers de top 25 populaire bestemmingen ter wereld en Kreta staat dit jaar op zevende plaats en is de enige Griekse notering. Bali staat bovenaan, gevolgd door de steden Londen, Dubai, Rome en Parijs.

Griekenland vier keer in top 25 bestemmingen europa

In de Europese top 25 populaire bestemmingen in 2021 zijn vier Griekse noteringen terug te vinden. Dit zijn Kreta (4), Rhodos (17), Athene (20) en Santorini (23). Op Kreta roemen reizigers de fraaie stranden van Balos en Elafonisi, maar ook de steden Chania en Rethymnon. De ruige natuur met hoge bergen en diepe kloven aan de westkant van het eiland zijn een trekpleister voor natuurliefhebbers en wandelaars. Natuurlijk wordt ook het aantrekkelijke klimaat van Kreta benoemd. In het zuiden van het eiland wordt zelfs overwinterd in de zon.

Ook Rhodos, Athene en Santorini in de prijzen

Op Rhodos zijn vakantiegangers enthousiast over Tsambika beach, de acropolis van Lindos en het oude gedeelte van Rhodos-stad. In Athene gaat men graag naar de Acropolis, de gezellige wijk Plaka en genieten van het uitzicht vanaf Lycabettus hill. Op Santorini is de wandelroute van Fira naar Oia populair, gevolgd door het haventje van Amoudi en het zwarte zandstrand van Perissa.

Inmiddels is Griekenland gestart met ‘reisbubbels’. Een eerste overeenkomst is gesloten met Israël en het Verenigd Koninkrijk is in de maak. Laten we hopen dat Nederland ook snel gaat volgen.