Hilton opent eerste resort op Santorini

8 september 2021 Bas Wanrooij

Hilton Sea Breeze Resort SantoriniHilton opent in het voorjaar van 2022 haar eerste resort op het Griekse eiland Santorini. Dit Sea Breeze Santorini Beach Resort is het tweede hotel in Griekenland onder de vlag van Curio Collection by Hilton. Eerder dit jaar opende op Kreta namelijk al het luxe The Royal Senses Resort Crete op 15 minuten rijden van de stad Rethymnon. Het beachfront Hilton-hotel in het uiterste zuiden van Santorini krijgt 37 kamers en een heus privé-strand. De typisch Cycladische architectuur is gebaseerd op de bouwstijl van Santorini’s hoofdstad Fira in combinatie met die van het historische Akrotiri.

Zuid-Santorini krijgt luxe Hilton resort

Sea Breeze Resort Santorini HiltonHet zuiden van Santorini is nog niet toeristisch. De stranden zijn hier vulkanisch grijs en zwart van kleur en met de bouw van hotels en resorts krijgt vissersdorp Vlychada kans om zich toeristisch te ontwikkelen. Net als de strandbestemming Agios Georgios dat eveneens dichtbij het uiterste zuidpunt van Santorini ligt. Leuk om te bezoeken is het industriële tomatenmuseum van het vulkaaneiland, dat op nog geen vijf kilometer rijden van dit nieuwe Hilton-resort is terug te vinden.

Het interieur van deze luxe suites van het Sea Breeze Santorini Beach Resort is in harmonie met de natuur. Frisse wittinten wisselen bamboe-accenten af met hout, grijs en zwart. De double rooms krijgen een eigen jacuzzi en de junior en executive suites zelfs een eigen zwembad. Op het terrein van het resort zelf verder twee restaurants, twee bars en natuurlijk een zwembad. Het privé-strand voor de deur is voorzien van ligbedden en parasols voor alle gasten van het hotel.