Corfu is Europa’s meest stressvrije bestemming

24 augustus 2021 Bas Wanrooij

corfu is Europa's meest stressvrije bestemmingDe hoofdstad van Corfu is Europa’s meest stressvrije bestemming in 2021. Uit een studie van Radical Storage komt Kerkyra als topbestemming in Europa voor een gezonde, relaxte en prettige stedentrip naar voren. Deze Griekse stad is met een score van 78,9% Europa’s meest stressvrije vakantiebestemming in 2021. De score is gebaseerd op elf verschillende welzijnscriteria. Hier wordt o.a. gekeken naar de mate van luchtverontreiniging, geluidsoverlast, lichtvervuiling, groenvoorzieningen en de transferduur en mogelijkheden vanaf de luchthaven naar het centrum van de stad. Ook Rhodos-stad scoort een plaats in de top 10 dit jaar.

Kerkyra en Rhodos-stad voor stressvrije stedentrips

Meestal worden Griekse eilanden genoemd van vakantiebestemming en niet de steden. Voor het toerisme in Griekenland een opsteker en ook waardevol dat nu twee hoofdsteden worden geroemd. Zowel Kerkyra als Rhodos-stad zijn twee prima bestemmingen voor een stedentrip. Het oude centrum van Kerkyra is namelijk UNESCO-werelderfgoed en Rhodos-stad is grotendeels Middeleeuws. Qua bezienswaardigheden zijn er genoeg tips op onze site te vinden en bovendien zijn de centra van beide steden gezellig en veilig.

Geen luchtverontreiniging en dichtbij luchthaven

Kerkyra heeft met een stressvrije score van 78,9% de hoogste score van alle geteste Europese steden. Deze stad scoort vooral op de geringe luchtverontreiniging, de geringe geluidsoverlast en de gemakkelijke en snelle verbindingen met de internationale luchthaven. Hiermee is Corfu Europa’s meest stressvrije bestemming dit jaar. Een fijne stad om lekker doorheen te slenteren. Venetiaanse invloeden in overvloed en het is relaxen op één van de terrassen bij Liston. Op de tweede plaats volgt Funchal op Madeira (71,2%) en Zadar in Kroatië (68,5%) sluit de top drie voor 2021.

In deze hele top 20 is Rhodos-stad de enige andere Griekse notering op plaats negen. Geroemd worden hier o.a. het grote aantal openbare ruimtes en voorzieningen. Grote en populaire steden als London, Parijs en Barcelona komen niet voor in deze lijst van stressvrije bestemmingen in Europa.