Lonely Planet: Chalkidiki bij zes beste vakantiebestemmingen om te ontspannen

18 november 2022 Bas Wanrooij

Chalkidiki bij zes beste bestemming om te ontspannen volgens Lonely PlanetLonely Planet geeft jaarlijks 30 bestemmingen wereldwijd een ‘Best in Travel award’. 30 vakantiebestemmingen om je te inspireren, verdeeld in vijf categorieën. Deze verkiezing vond dit jaar voor de 18e keer plaats en Chalkidiki is gekozen tot één van de zes beste vakantiebestemmingen ter wereld om te ontspannen in 2023. Het is tevens de enige Griekse bestemming die dit jaar bij Lonely Planet in de prijzen is gevallen. In dezelfde categorie kregen Dominica, Jamaica, Jordanië, Malta en Raj Ampat (Indonesië) de andere vijf awards.

Chalkidiki: zalige stranden in een idyllische omgeving

Chalkidiki biedt zalige stranden die een idyllische omgeving vormen om te ontspannen en echt tot rust te komen. Volgens Lonely Planet ligt de focus van reizigers (te) vaak op de Griekse eilanden, terwijl Macedonië één van de meest fascinerende regio’s van Griekenland is. Vanaf Thessaloniki ben je met de auto in een uurtje al op Chalkidiki. In vier dagen kun je deze streek en de schiereilanden Kassandra en Sithonia goed ontdekken. Dan heb je de mogelijkheid dus om jezelf even te resetten en te ontspannen.

Vijf categorieën met de beste bestemmingen voor 2023

De overige categorieën van deze awards zijn: eten, reizen, verbinden en ontwikkelen. In de categorie ‘eten’ scoorden Umbria in Italië en Lima in Peru bijvoorbeeld goed. Voor reizen tipte Lonely Planet onder andere de treinreis van Istanbul naar Sofia en het westen van Australië. Bij verbinden scoorden Albanië en Alaska en bij leren en ontwikkelen vielen bijvoorbeeld El Salvador en de Duitse stad Dresden.