Twee resorts in Griekenland bij 25 tophotels ter wereld

24 mei 2023 Bas Wanrooij
Hotels in Griekenland bij best 25 resorts wereldwijd

Griekenland resorts bij beste ter wereld – Ikos Dassia

Dit jaar zijn er twee Griekse noteringen in de lijst van 25 tophotels ter wereld. In deze lijst van de Travelers’ Choice Awards zijn de 25 hotels met de beste en meeste beoordelingen in de afgelopen 12 maanden op TripAdvisor beloond. Het resort Ikos Dassia op Corfu (8) en Ikos Aria op Kos (15) vielen in deze rubriek namens Griekenland in de prijzen. In de categorie beste all-inclusive hotels vielen zelfs vier Griekse hotels in de prijzen. Bij de beste 25 familiehotels ter wereld was één Griekse notering in 2023 te vinden.

Grote en luxe hotels Griekenland bij beste ter wereld

De luxe resortketen Ikos won met maar liefst vier verschillende hotels in Griekenland awards. Zoals al genoemd eindigden Ikos Dassia en Ikos Aria in de top 25 van tophotels ter wereld in 2023. Dezelfde twee hotels en daarbij Ikos Olivia en Ikos Oceania op Chalkidiki staan in de top 25 van beste all-inclusive resorts ter wereld. In de categorie luxe resorts wereldwijd vinden we eveneens in de top 25 Ikos Dassia en Ikos Aria terug. Sani Club op Chalkidiki won als enige Griekse resort een award in de categorie ‘Beste familiehotels ter wereld’.

Ook kleinere en boutique hotels in Griekenland winnen awards

In de top 25 van beste kleine hotels in europa vinden we dit jaar drie Griekse noteringen terug: Anastasis Apartments & Spa (12), Andronis Boutique Hotel (16) en Aenaon Villas (19). Ze zijn alle drie gelegen op het eiland Santorini. Alexandros Studios & Apartments op Paros kreeg een prijs uitgereikt in de rubriek ‘Beste B&B’s en herbergen van europa’.