Nazomeren in Griekenland

20 september 2017 Bas Wanrooij
Nazomeren in Griekenland

Nazomeren in Griekenland – herfstvakantie Kreta

Als je denkt dat het vakantieseizoen in Griekenland al voorbij is, dan heb je het mis. Tot en en met de herfstvakantie wordt er rechtstreeks vanuit Nederland gevolgen op veel Griekse vakantiebestemmingen.

Momenteel is het op Kreta nog 30° met veel zon en ook voor de komende twee weken voorspellen ze mooi nazomerweer met overdag temperaturen van 25° tot 30°. Eind september en in de herfstvakantie kan het nog aangenaam warm zijn en vakantie aanbiedingen genoeg.

Tropische temperaturen in Griekenland in september en oktober

Zo werd in de stad Chania op Kreta op 23 september 2014 een temperatuur van 39,4° gemeten en in Heraklion werd het die dag met 37,0° ook tropisch warm. Op 11 oktober 2016 gaf het kwik op de thermometer in Sitia, ook op Kreta, een temperatuur aan van 34,6°. Op het Ionische eiland Ithaki (Ithaka) was het volop zomer op 1 oktober 2012. Toen werd het ’s middags warm met 35,9°. En in Lindos op Rhodos werd op 5 oktober 2016 liefst 31,9° gemeten.

Ook het zeewater is eind september en de maand oktober nog aangenaam om in te zwemmen. Vrijwel overal in Griekenland is de temperatuur van het zeewater nog 22° of 23° en op de stranden is het een stuk minder druk dan in de zomermaanden.

Herfstvakantie naar Griekenland

De herfstvakantie is dit jaar gespreid in Nederland. In regio midden en zuid is deze schoolvakantie van 15 t/m 22 oktober en de scholen in regio noord zijn van 22 tot en met 29 oktober gesloten. De dagen worden wat korter en de nachten wat langer. Voor ’s avonds is een vestje met lange mouwen aan te raden. In de toeristische gebieden zijn niet alleen de accommodaties nog geopend, maar ook verschillende restaurants, tavernes en winkeltjes. Een periode om heerlijk nog even op te warmen en te relaxen voordat in Nederland de winter zijn intrede doet.