Meivakantie Griekenland

16 maart 2022 Bas Wanrooij

Meivakantie naar GriekenlandKun je in de meivakantie al naar Griekenland? Ja, dat kan zeker en ook al naar heel veel bestemmingen. In de meivakantie van 2022 kun je bijvoorbeeld naar Kreta, Kos, Zakynthos, Rhodos of Corfu toe. Vanuit Nederland starten in april namelijk al de eerste directe vakantievluchten op naar Griekenland. Goed, niet alles zal al geopend zijn, maar veel toeristen zijn er dan ook nog niet. En het weer kan eind april en begin mei op de Griekse eilanden al best ’s zomers zijn. Mooie reistijd om na de lange corona-periode even samen of met het gezin te relaxen in een andere omgeving.

Meivakantie 2022

De meivakantie in Nederland is in 2022 voor alle regio’s gelijk. In Noord-, Midden- en Zuid-Nederland zijn de scholen in ieder geval gesloten van 30 april tot en met 8 mei. Scholen kunnen zelf deze week meivakantie met een week uitbreiden. Dat wordt veel gedaan en informatie hierover kun je terugvinden in de schoolgids.

Orthodox Pasen wordt dit jaar gevierd in het weekend van 23 en 24 april. De Grieken vieren dit traditioneel groots en erg leuk om dit zelf te ervaren. En het kan dus zomaar zo zijn dat je school de meivakantie dit jaar al op 23 april laat starten. Tips voor paasvieringen zijn op Corfu, Kreta en Paros.

Hoe warm is het eind april in Griekenland?

Hoe is het weer eind april in Griekenland?Er is natuurlijk geen garantie voor goed weer, maar eind april heb je goede kans op mooie dagen in Griekenland. De gemiddelde temperatuur overdag is bijvoorbeeld in Chania en Rhodos-stad in april al 20,0 C en ’s nachts koelt het hier af tot zo’n 13,0 C. Aangezien de meivakantie in de laatste week van april valt, is het vergeleken met begin april weer wat warmer.

Ierapetra, in het zuiden van Kreta, laat in april een gemiddelde maximumtemperatuur zien van 20,5 C. Arta op de Peloponnesos zelfs 21,3 C. De hoogste temperatuur ooit gemeten in april in Griekenland was overigens 37,4 C in Heraklion op 22 april 2008. Ook vorig jaar werd hier op 30 april nog een temperatuur gemeten van 35,1 C. Check aanbiedingen voor de meivakantie in Griekenland. Ga jij in deze periode naar Griekenland?