In oktober naar Griekenland op vakantie

14 augustus 2017
in oktober naar Griekenland op vakantie Ithaki

In oktober naar Griekenland op vakantie – thaki

In oktober naar Griekenland op vakantie? Dat kan zeker en de meeste chartervluchten naar de Griekse vakantiebestemmingen gaan door tot en met de herfstvakantie. De temperatuur overdag is aangenaam met waardes tussen de 23 en 30 graden.

Voor de avonden en nachten neem je gewoon een vestje of een shirt met lange mouwen mee in je koffer. Met een nog warme zee van de zomermaanden is het een heerlijke reismaand in Griekenland om je voor te bereiden op de Nederlandse winter.

Record in oktober 40 graden op Kreta

Ook in oktober is er weleens een hittegolf in Griekenland. Op 19 oktober 1979 werd op het vliegveld van Chania op Kreta een temperatuur van 40,0 C gemeten en ook op de luchthaven van Heraklion was het op 23 oktober 1992 met 37,0 C heet. Op het Griekse eiland Ithaki (Ithaca) was het weleens erg warm in oktober. Op 1 september 2012 liep het kwik daar overdag op tot 35,9 C. Een stedentrip naar de hoofdstad Athene in oktober is ook een goede mogelijkheid. Ook hier kan het dan nog flink heet zijn. Zo werd op 1 oktober 1991 zelfs 38,4 C gemeten.

In oktober nog bijna alles open in Griekenland

In de maand oktober, zeker aan het begin van de maand, zijn restaurants, bars, winkels en bezienswaardigheden grotendeels geopend. In toeristische gebieden is er altijd iets te doen en het zeewater is met zo’n 23 tot 25 C nog heerlijk om in te gaan zwemmen. Archeologische bezienswaardigheden zijn in Griekenland vrijwel het hele jaar geopend. Pas vanaf november zijn er aangepaste openingstijden. Oktober is trouwens ook een rustige maand om vakantie te vieren in Griekenland. Lekker wandelen, slenteren over boulevards en door stadjes, een duik in zee en je boek uitlezen met een Grieks biertje of glaasje wijn op een terrasje aan zee.