Nederlanders weer meer naar Griekenland op vakantie

14 oktober 2016 Bas Wanrooij
Nederlanders meer naar Griekenland op vakantie in 2016

Meer naar Griekenland op vakantie – Kreta

Van januari tot en met september zijn er dit jaar meer toeristen aangekomen uit Nederland op de Griekse vliegvelden. In de maanden juli, augustus en september is er een behoorlijke inhaalslag geweest in het aantal geboekte vakanties naar Griekenland.

In de eerste negen maanden reisden er 602.970 mensen vanuit Nederland met het vliegtuig naar Griekenland. Een toename van 2% ten opzichte van een jaar geleden (bron: SETE Intelligence). Met name Kreta, Rhodos en Zakynthos trokken meer vakantiegangers uit ons land. De eilanden Chios, Kos, Lesbos en Samos kregen minder Hollanders op bezoek.

Heraklion en Athene drukste luchthavens

Net als vorig jaar is Griekenland een populair vakantieland voor de zomermaanden en trekt het meer toeristen uit Nederland. Heraklion, op Kreta, is de drukste Griekse luchthaven voor Nederlanders en heeft een marktaandeel van 22%. Het vliegveld van Athene is ook in trek met een aandeel van 14% en Kos sluit met 11% de Griekse top drie af voor Nederlanders. Athene wordt niet alleen veel aangevlogen voor stedentrips, maar fungeert ook als springplank voor Cycladen-eilanden, het noorden van de Peloponnesos en het eiland Evia.

Meer toeristen betekent niet meer inkomsten

Vorig jaar steeg het aantal toeristen vanuit Nederland al met 4% en kreeg Griekenland een record aantal vakantiegangers van over de hele wereld op bezoek. Ook in 2016 is een nieuw recordaantal toeristen in de maak voor het vakantieland. Meer toeristen betekent helaas niet automatisch meer inkomsten voor de Grieken. Tijdens vakanties in Griekenland wordt er dit jaar minder uitgegeven aan souvenirs, excursies en uiteten gaan.