In december naar Santorini

19 oktober 2016 Bas Wanrooij
In december naar santorini op vakantie

In december naar Santorini – uitzicht op Oia

Het ligt misschien niet voor de hand, maar het is wel degelijk een mogelijkheid om in december naar Santorini te reizen. Een Griekse vakantiebestemming die er alles aan doet om het hele jaar door aantrekkelijk te zijn voor toeristen. In december zullen, voor het eerst, 140 hotels geopend blijven op het Griekse vulkaaneiland. Hoteleigenaren hebben hiertoe gezamenlijk besloten na “de beste maand oktober ooit” voor Thira; zoals het eiland ook wel wordt genoemd.

In de winter naar Santorini op vakantie

Vanuit Nederland worden er (nog) geen pakketreizen aangeboden in de winter naar Santorini. Ook zijn er geen rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam. Een reis maken via Athene is een goede mogelijkheid in deze tijd van het jaar. Dagelijks zijn er rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol naar Athene met Transavia en ook vanaf Brussel wordt er meerdere keren per week naar de Griekse hoofdstad gevlogen. Vervolgens boek je een binnenlandse vlucht van Athene naar Santorini met Ryanair of Aegean Airlines. Beide luchtvaartmaatschappijen hebben dan lage tarieven en ze vliegen zelfs meerdere keren per dag.

Voordelig in een luxe hotel op Santorini

Voor Santorini is het in december geen hoogseizoen meer. De hotels en appartementen die in de winter zijn geopend hebben interessante aanbiedingen. Een verblijf in Fira, Imerovigli of Oia is een tip, aangezien er in de badplaats Kamari dan weinig is geopend. Je zult minder toeristen treffen op het eiland en toch kunnen genieten van de prachtige zonsondergang.

Ook kan het in december nog heerlijk weer zijn op het Cycladen-eiland. op 1 december 2003 werd overdag op de luchthaven van Santorini een temperatuur gemeten van 25,0 graden en op 4 december 2014 werd het in Fira 22,7 graden. Overdag wordt het in december gemiddeld 15,0 tot 16,0 graden en het zeewater is dan zelfs nog 18,0 graden. De zon schijnt zo’n zes uur per dag en er is kans op neerslag in deze tijd van het jaar.