900.000 Nederlanders naar Griekenland op vakantie

21 april 2019 Bas Wanrooij

900.000 Nederlanders naar Griekenland op vakantie in 2018Vorig jaar is een record aantal mensen vanuit Nederland naar Griekenland gevlogen. In totaal vlogen 924.000 vakantiegangers in 2018 rechtstreeks naar 20 verschillende internationale luchthavens op de Griekse eilanden en het vasteland (bron: Sete Intelligence). Een groei van meer dan 18% ten opzichte van het jaar 2017. Vanuit Nederland vliegen Aegean Airlines, Corendon, Easyjet, KLM, Ryanair, Transavia en TUI rechtstreeks naar Griekse vakantiebestemmingen vanaf de vliegvelden Eelde, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Schiphol. In totaal kwamen er op de Griekse vliegvelden vorig jaar ruim 20 miljoen toeristen uit het buitenland aan.

Meivakantie in trek voor Griekenland

De meivakantie dit jaar is in trek voor een vakantie naar Griekenland. Alle scholen zijn minimaal een week gesloten en lokaal kunnen leerlingen in Nederland zelfs twee weken vrij zijn eind april of begin mei. Ook Armin van Buuren gaat in de meivakantie naar Griekenland met zijn gezin. Voor het eerst draait hij niet op Koningsdag in Nederland, maar kiest hij voor een welverdiende vakantie op één van de Griekse eilanden. Uitrusten aan het strand met een boek, spelen met de kinderen en leren kitesurfen staan op zijn programma.

Kreta favoriet bij Nederlanders

Net als voorgaande jaren vliegen de meeste Nederlanders naar de luchthavens van Chania en Heraklion op het Griekse eiland Kreta. Op Heraklion wordt bijna het hele jaar door gevlogen, alleen in de maanden december en januari zijn er geen rechtstreekse vluchten. De vliegduur bedraagt zo’n 3,5 uur en met name de toeristische zone bij Chersonissos en Malia ziet nieuwe hotels en meer toeristen. Ook de steden Chania en Rethymnon zijn populair. 

In de Ionische archipel trekt Zakynthos veel Nederlandse toeristen aan. Ook Athene, Kos, Lesbos en Thessaloniki lieten mooie groeicijfers zien in 2018.