Nog even naar Griekenland

2 september 2018 Bas Wanrooij

Nog even naar GriekenlandDe nazomer is aangebroken en in september en oktober heb je nog de mogelijkheid om rechtstreeks naar de meeste Griekse vakantiebestemmingen te vliegen. Nog even naar Griekenland voor de herfst en winter zijn intrede doen in Nederland. Nog even naar de Griekse zon en genieten van de gastvrijheid, cultuur, gastronomie en natuur. Relaxen aan het strand op Kreta, een boek lezen op een terras op Corfu of een wandeling door de natuur maken op Pilion. Het kan allemaal en er kan nog veel meer in Griekenland tijdens de nazomer.

Nazomer Griekenland

De nazomer is een lekkere tijd om vakantie te vieren in Griekenland. De drukte van het hoogseizoen is voorbij, de zee nog heerlijk warm en overdag niet zo heet als in juli of augustus. Bovendien liggen de prijzen voor vakanties in deze periode lager en zijn er altijd wel ergens mooie aanbiedingen te vinden naar de Griekse zon.

September en oktober zijn aantrekkelijke reismaanden voor Griekenland. Overdag wordt het in september gemiddeld 28°C a 29°C en ’s nachts koelt het af tot 19°C a 20°C. De temperatuur van het zeewater is aangenaam met 24°C en de zon schijnt gemiddeld in deze maand in Griekenland acht uur lang. Oktober is iets wisselvalliger in Griekenland met een gemiddelde temperatuur overdag van 24°C en ’s nachts rond de 16°C. Zwemmen in zee kan nog prima met gemiddelde waardes van 22°C. De zon schijnt in deze maand gemiddeld zes uur per dag. Toch nog even naar Griekenland?