Transavia start vluchten Kreta in februari

3 januari 2018 Bas Wanrooij

Transavia start vluchten Kreta in februariTransavia begint 2018 met goed nieuws en start al in februari met vluchten naar Heraklion op Kreta. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat er in de wintermaanden wordt gevlogen op een andere Griekse bestemming dan Athene of Thessaloniki. Op zondag 18 februari is de eerste vlucht van de luchtvaartmaatschappij op de grootste luchthaven van het Griekse eiland Kreta. Vanaf deze datum wordt er op woensdag en zondag gevlogen vanaf de luchthaven Schiphol. In april wordt het vliegschema verder uitgebreid voor Heraklion. Vanaf mei zijn er dagelijkse vluchten met vertrek vanaf meerdere luchthavens in Nederland, zoals die van Eindhoven, Groningen en Rotterdam.

Meer vluchten naar Preveza en Zakynthos in 2018

In 2018 heeft Transavia het aantal vluchten naar het vliegveld van Preveza flink verhoogd. In het hoogseizoen zijn er vanaf Amsterdam Schiphol zes vluchten per week naar deze bestemming. De vakantiebestemmingen Parga, Paxos en Lefkas liggen in de omgeving van dit vliegveld en het is nog geen drie uur vliegen vanuit Nederland. Een tip is om een rondreis te maken vanuit Preveza naar de Zagoria dorpen en de Vikos kloof met een overnachting in de stad Ioannina.

Zakynthos, een andere Ionische bestemming, wordt ook meer aangevlogen in 2018. Het eiland van de Caretta Caretta schildpadden en het beroemde Shipwreck beach krijgt ’s zomers acht Transavia-toestellen per week op de luchthaven en in het voor- en naseizoen zijn dit er vijf. Vanaf het noorden van Zakynthos kun je overvaren naar het eiland Kefalonia. Een mooie combinatie voor een vakantie.

Kos en Rhodos vanaf Amsterdam en Eindhoven

De populaire Griekse eilanden Kos en Rhodos worden net als Kreta aangevlogen vanaf zowel Amsterdam als Eindhoven. Vanuit Kos kun je je reis combineren met eilanden als Kalymnos, Astypalea en Amorgos en als je naar Rhodos reist mag je het eilandje Symi niet missen.

Ook is er weer een wekelijkse vlucht op zondag naar Kalamata op de Peloponnesos. Van hieruit kun je het schiereiland ontdekken. Onder andere de streek Messinië met de gezellige kustplaatsen Stoupa, Gialova en Koroni, maar bezoek ook het archeologische Messini, de Mani en de watervallen van Polylimnio.