10 mooiste stranden van Griekenland

  Iedereen heeft wel een eigen favoriete strand in Griekenland. Dat kleine verlaten strandje op het vasteland of dat grote langgerekte zandstrand op Kreta. Na elk bezoek aan Griekenland, waar dan ook, ontdekken we wel weer nieuwe potentiële stranden voor onze top van Griekenland. We passen deze lijst dan ook regelmatig aan met nieuwe topstranden. Inspiratie voor je strandvakantie naar Griekenland. Dit is onze top 10 mooiste stranden van Griekenland:

  Mooiste stranden Griekenland Simos beach

  1. Simos beach op het eilandje Elafonisos bij Lakonia op de Peloponnesos ligt een nog onontdekte parel. Het strand is bedekt met wit zand, het zeewater in de baai lijkt wel een zwembad en bovendien is er nog rustig. Zeker in het voor- en naseizoen.

  Simos beach is het mooiste strand van Griekenland wat we tot nu toe hebben gezien. Voor zowel gezinnen met kinderen als echtparen een tip om te gaan bezoeken. Zeker in de maanden mei, juni, september of oktober.

  Mooiste stranden van Griekenland Seychelles beach2. Seychelles beach ligt in een kleine baai op het eiland Ikaria. De rotsformaties doen je denken aan de archipel Seychellen. De kleur van het zeewater is turquoise en kraakhelder. De grot achter het strand maken het een fraai totaalplaatje.

  Op Seychelles beach wil je gewoon graag de zee induiken en genieten op het kiezelstrand tijdens je vakantie. Het ligt wat afgelegen, maar daardoor zeker niet minder interessant om te bezoeken en ontdekken.

  Mooiste stranden Griekenland Elafonisi op Kreta

  3. Elafonisi beach in het uiterste zuidwesten van Kreta. Een grote lagune met meerdere stranden en baaien. Het zand is wit en op sommige plaatsen een beetje roze. Afkomstig van schelpen niet ver uit de kust.

  Elafonisi is voor al ’s morgens vroeg een tip. Na 10.30 uur komt de grote horde toeristen op gang voor een dagje naar het strand. Heerlijk om te wandelen langs het strand of door de duinen van het natuurgebied. In zuidoostelijke richting kleinere baaitjes op loopafstand.

  Mooiste stranden van Griekenland Kavourotrypes Chalkidiki

  4. Kavourotrypes beach ligt prachtig tussen de naaldbomen aan de kust van Sithonia op het schiereiland Chalkidiki. Meerdere kleine baaitjes met fraaie rotspartijen. Ondiep water, een beach bar en verschillende kantinas verscholen onder de dennenbomen.

  Een deel van de baai van Kavourotrypes is beter bekend als portokali of orange beach. Het laatste stukje te voet levert mooie uitzichten op en keuze genoeg voor een mooi plekje op het strand of op één van de rotsen.

  Mooiste stranden van Griekenland Balos beach Kreta5. Balos beach op Kreta mag je niet missen tijdens een vakantie in Chania of Rethymnon. Je kunt met een dagexcursie op de boot naar Balos beach, met een tussenstop op Gramvousa eiland, toe of zelf met een huurauto of scooter.

  Vanaf de parkeerplaats dien je nog wel een stuk te wandelen. Op de rug van een ezel kan ook. Onderweg word je getrakteerd op werkelijk schitterende “views” op de lagune van Balos. Een tip voor een dagje naar het strand.

  Mooiste stranden van Griekenland Myrtos Kefalonia6. Myrtos beach op het Ionische eiland Kefalonia. Er zijn meer stranden op Kefalonia die in aanmerking komen voor een plaats in de top met de mooiste stranden van Griekenland. We hebben echter gekozen voor het strand met vanaf beide zijden een magisch uitzicht.

  Myrtos beach is een breed en lang strand en grotendeels bedekt met witte kiezels. De kleur blauw van het water hier is schitterend. De zeebodem loopt vrij snel af met soms hoge golven. Dus opletten met kinderen.

  Top 10 stranden van Griekenland Shipwreck beach7. Shipwreck beach op Zakynthos, ook wel Navagio beach, is zonder twijfel het beroemdste strand van Griekenland. Het oude scheepswrak op het witte strand zie je terug op veel promotiemateriaal voor Griekenland.

  Van bovenaf is het strand nog mooier met het azuurblauwe zeewater. Op een boot naar Shipwreck beach is mogelijk vanaf heel veel haventjes op Zakynthos. Het is de meest geboekte excursie op het Griekse eiland. Mag je niet missen dit strand!

  Mooiste stranden van Griekenland Egremni op Lefkas8. Egremni beach op Lefkas staat al jarenlang hoog in verschillende lijsten van de mooiste stranden ter wereld. Ook Porto Kastiki en Kathisma beach behoren bij de mooiste stranden van het eiland Lefkada. Er zijn er nog meer.

  Egremni is niet alleen van bovenaf gezien erg mooi, maar ook op het strand sta je versteld van de schoonheid. Een langgerekt strand met wit zand en azuurblauw zeewater. In het voor- en naseizoen heerlijk rustig.

  Top 10 stranden van Griekenland Voidokilia beach9. Voidokilia beach in Messinia op de Peloponnesos. De komvormige natuurlijke baai grenst met duinen aan een biotoop. Het strand van Voidokilia is bedekt met wit zand. De zee lijkt op een zwembad met prachtige kleuren blauw en kraakhelder water. De zeebodem loopt hier geleidelijk af en het strand is kindvriendelijk. Nog ongeorganiseerd.

  Vanaf het oude fort, een paar kilometer ten zuiden van het strand, heb je werkelijk een fantastisch uitzicht.

  Mooiste stranden van Griekenland Voutoumi beach10. Voutoumi beach op het eilandje Anti Paxos. Bijna alle stranden op Anti Paxos lijken wel Caribisch. Vanaf het zuiden van Corfu, de haven van Gaios op Paxos en het vasteland van Griekenland varen dagelijks excursieboten naar dit exotische zandstrand.

  In de zomermaanden overdag erg toeristisch, maar in mei en september nog vrij rustig. Op Voutoumi beach is een taveerne en er staan ligbedden en parasols. Vergeet je snorkelset niet.

  We updaten regelmatig onze top 10 mooiste stranden van Griekenland. Tijdens onze reizen ontdekken we iedere keer weer nieuwe fraaie stranden. Een strandvakantie Griekenland kun je niet alleen naar deze tien stranden maken. Je hebt keuze genoeg uit werkelijk talloze baaien met zand- en kiezelstranden op zowel de eilanden als het vasteland. Fijne vakantie!