Sporaden

  De Sporaden is een eilandengroep in Griekenland en bestaat uit Skiathos, Skopelos, Alonissos en Skyros. De eilanden liggen redelijk noordelijk tussen Evia en Chalkidiki in. Je kunt van april tot en met oktober rechtstreeks vanuit Nederland naar de Sporaden vliegen. Na zo’n drie uur vliegen land je op de internationale luchthaven van Skiathos. Hiervandaan vertrekken veerboten naar de andere eilanden van deze archipel en de steden Volos en Thessaloniki.

  Eilandhoppen op de Sporaden eilanden in Griekenland

  Deze eilandengroep leent zich uitstekend om te gaan hoppen. Combineer de eilanden Skiathos, Skopelos en Alonissos met elkaar tijdens één vakantie. Geniet van de rust en natuur op Alonissos en maak een proefduik in het beschermde marine park. Bezoek de locaties van de film Mamma Mia op Skopelos en ontdek de fraaie stranden. Gezellig slenteren door Skiathos-stad en zie de vliegtuigen laag over je heen komen bij het “St. Maarten” van Griekenland.

  De overtocht van Skiathos naar Skopelos duurt ongeveer een uur met de veerboot. Met een flying cat of dolphin is de reis over zee een half uurtje. Van Skopelos naar Alonissos is ook een half uurtje met de boot.

  foto album eilandhoppen

  Wat zijn jouw tips voor Sporaden?