Skopelos krijgt 100 kilometer wandelnetwerk

4 december 2020 Bas Wanrooij

Skopelos krijgt 100 kilometer wandelnetwerkBen je op zoek naar een Griekse bestemming om te gaan wandelen? Dan kun je voor 2021 Skopelos op je lijstje zetten. Het eiland krijgt een wandelnetwerk van ongeveer 100 kilometer en dit verbindt dorpen met elkaar, maar ook kloosters en kerken. De nieuwe en verbeterde wandelpaden lopen dwars door bosrijk en beschermd Natura 2000 gebied heen en zijn eind maart gereed.

Mountainbiken op Skopelos

Ook staan vier nieuwe mountainbike-routes op het programma in de bergen van Skopelos. Op korte termijn hoopt het Sporaden-eiland ook deze te kunnen openen voor publiek. Samen met de wandelpaden wil Skopelos zowel jong als oud een alternatieve manier van toerisme aanbieden. Verborgen pareltjes worden hierdoor toegankelijk en de prachtige natuur zorgt voor ontspanning.

Natuurlijk is en blijft Skopelos het eiland van de film ‘Mamma Mia’, maar het heeft toeristen veel meer te bieden. Het ruige landschap kun je nu dus goed te voet gaan ontdekken en genieten van fraaie uitzichten. Een tip is om Skopelos te combineren met de eilanden Skiathos en Alonissos en te gaan eilandhoppen.

Wandelen op Skopelos door de natuur

Tijdens een wandeling over het 100 kilometer lange wandelnetwerk zie je o.a. naaldbomen, aardbeibomen en judasbomen. Deze laatste kleurt prachtig roze in het voorjaar. Maar ook eiken en ruik je kruiden als oregano en tijm. Het landschap van Skopelos wisselt ravijnen af met bosrijk gebied en een grillige kustlijn met lange kiezelstranden.