Eilandhoppen Griekenland 15 dagen: vier opties

11 april 2024 Bas Wanrooij

15 dagen eilandhoppen Griekenland met PatmosMeerdere Griekse eilanden combineren tijdens één vakantie wordt ook wel eilandhoppen genoemd. Je hopt als het ware van het ene naar het andere bijzondere eiland met een veerboot. 14 of 15 dagen uittrekken voor eilandhoppen in Griekenland is ideaal. Je kunt in twee weken bijvoorbeeld een reisroute langs vier Cycladen-eilanden maken of er drie van de Sporaden-archipel bezoeken. We hebben vier gave eilandhoproutes in Griekenland van 15 dagen voor je op een rij gezet.

Blauw en wit: eilandhoppen vier Cycladen eilanden

Wie droomt er niet van een reis naar die karakteristieke blauw-witte Griekse eilanden. Deze Cycladen-groep bestaat uit maar liefst 50 eilanden rondom het heilige eiland Delos. Voordeel is dat de meeste van deze eilanden niet al te groot zijn. En doordat ze goed onderling verbonden zijn met veerdiensten kun je ze dan ook prima combineren. Zo is een eilandhopreis langs Mykonos, Paros, Naxos en Santorini mooi voor 15 dagen. Omgekeerd kan natuurlijk ook, want zowel op Mykonos als Santorini wordt vanuit Nederland rechtstreeks gevlogen.

Fly & drive 15 dagen: deze drie Ionische eilanden

Myrtos Beach op Ionisch eiland KefaloniaCombineer Corfu met Lefkas en Kefalonia in twee weken. Optioneel is om onderweg een overnachting te nemen in het pittoreske en gezellige Parga. Deze eilandhoproute start op Corfu en je neemt je huurauto mee op de boot naar Igoumenitsa op het vasteland. Daarvandaan door naar Lefkas, via Parga en met het veer van Nidri naar het cosmopolitische Fiskardo op Kefalonia. Ook hier geldt dat je deze reis net zo goed tegengesteld kunt maken, want naar zowel Corfu als Kefalonia kun je direct vanuit ons kikkerlandje vliegen.

Sporaden: eilandhoppen ‘Mama Mia’ eilanden

Skiathos, Skopelos en Alonissos is een andere gave optie voor 14 of 15 dagen eilandhoppen in Griekenland. Je vliegt op Skiathos met een zeer gezellige hoofdstad en legio mooie zandstranden. Skopelos is hét eiland van ‘Mama Mia’, waar je het trouwkerkje uit de film bijvoorbeeld kunt bezoeken. Alonissos is rustig en heeft een prachtige natuur. Super om te gaan duiken en snorkelen in het National Marine Park voor de kust, wat het grootste beschermde maritieme park is van Griekenland. Weer eens wat anders en erg leuk voor het hele gezin.

Kos, Kalymnos en Patmos als combi

Gezelligheid in Kos-stadIn het zuidoosten van Griekenland kun je ook eilandhoppen. Wat dacht je van Kos, Kalymnos en Patmos als vakantie? Gezelligheid en fietsen in Kos-stad en naar het strand in Tigaki. Kalymnos is het eiland van de sponsduikers en ligt op slecht 45 minuten varen van Kos. In het noordoosten vind je prachtige kiezelstranden zonder massatoerisme. Patmos is het religieuze eiland met de Grot van de Apocalyps. In twee weken krijg je met deze eilandhopcombi veel diversiteit en feitelijk drie korte vakanties inéén. 

Zo’n 15-daagse eilandhopreis naar Griekenland kun je helemaal zelf organiseren. Let erop dat je de laatste veerdienst en je terugvlucht niet op dezelfde dag plant. Als het hard waait kan het namelijk zijn dat veerboten niet varen en dan zou je je vlucht dus kunnen missen. Heb je geen zin in een online speurtocht naar vliegtickets, boottickets, huurauto’s en accommodaties dan kun je deze trip ook laten organiseren voor je. Wel zo makkelijk. Maatwerk levert Local Touch Travel waar je speciale belevingen kunt bijboeken om het DNA van deze Griekse bestemmingen te ontdekken. Alternatief is een meer standaard eilandhoppakketreis van Sunweb naar bijvoorbeeld de Sporaden of Cycladen.