Zappeion

  Het Zappeion Megaron in Athene is niet de eerste bezienswaardigheid waar je aan denkt om te gaan bezoeken. Eigenlijk een extraatje die je tegenkomt als je vanaf het Panathinaiko stadion naar de Tempel van Zeus loopt. Lopend op de Vas Olgas, heb je halverwege de straat rechts van je een mooi zicht op het gebouw, de fontein en de fraaie groene National Garden. Op de achtergrond boven het Zappeion steekt de piek van de Lykavittos heuvel uit.

  Zappeion in Athene heeft acht fraaie witte zuilen en een fontein

  Zappeion Mansion, zoals het ook wel wordt genoemd, is ontworpen door Th. Hansen en gebouwd tussen 1874 en 1888. Het gebouw met een oppervlakte van meer dan 4.500 m2 wordt tegenwoordig gebruikt voor exposities, tentoonstellingen, evenementen en voor politieke gebeurtenissen. Soms worden hier zelfs concerten gegeven.

  In de nabijheid van het Zappeion staan de standbeelden van de Zappa broers. Zij maakten de fundering van het klassieke gebouw. Aan de voorkant kenmerkt het pand zich door acht hoge witte Korinthische zuilen. Achter het gebouw liggen de National Gardens van Athene en in de buurt een goed café en de openlucht bioscoop.

  foto album Athene


  Wat zijn jouw tips voor Zappeion?