Galaxidi

  Galaxidi is een gezellig en fraai havenplaatsje in Centraal Griekenland op het vasteland aan de Golf van Korinthe. Het behoort wat ons betreft tot de meest pittoreske kustplaatsen van Griekenland. De vakantiebestemming ligt op 15 kilometer ten zuidwesten van Delphi en op 18 kilometer van het bergdorp Arachova. De woningen zijn fraai en laten het rijke nautische verleden zien van het kustplaatsje. In het haventje dobberen het hele jaar door zeilboten en op de terrasjes aan de boulevard is het genieten tijdens je vakantie.

  Galaxidi is het mooiste kustplaatsje van Centraal Griekenland

  De prachtige neoklassieke herenhuizen sieren hier bijna het hele dorp en centraal piekt de kerk van Galaxidi hier bovenuit. Bezienswaardig is het maritiem museum, waar je een goed beeld krijgt van de rijke geschiedenis van deze havenplaats. Tegenwoordig hebben Griekse reders hier hun tweede huis. Aan de overkant van de vissershaven ligt het Pera Panta groene park. Hier kun je mooie wandelingen maken naar het internationale monument voor de zeevrouwen (marine) en de Agios Ioannis kerk met een fraai uitzicht op de haven en het plaatsje zelf.

  Bezienswaardig in de buurt van Galaxidi is het Orakel van Delfi en je kunt een ritje maken naar het havenplaatsje Nafpaktos. Een mooi strand is Super Kalafatis beach en ook dichtbij de Agios Ioannis kerk ligt een strandje. Je kunt zelf een dag gaan skiƫn in het moderne ski resort van Parnassos. Atheners komen graag voor een korte vakantie of lang weekend naar Galaxidi. De marine-stad is nog niet ontdekt door het massatoerisme en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 4.000 jaar. De laatste battle die hier is uitgevochten dateert van 1921.

   

  Meer Griekenland aanbiedingen