Arachova

Het bergdorp Arachova ligt in de regio Centraal Griekenland op het vasteland. Vanaf Athene is het 170 kilometer rijden en reken op een reistijd met de auto van zo’n twee uur. Een gezellig dorp op 20 kilometer van de skipistes van Parnassos. In de weekenden is het hier van december tot en met begin april druk met toeristen die een weekendje komen skiën op de nabijgelegen pistes. In het dorp vind je appartementen, hotels, winkeltjes, restaurants, tavernes en gezellig bars met terrassen. ’s Avonds is het lang druk en gezellig in de bars en op de terrassen.

Aracahova is een bergdorp bij de skipistes in Centraal Griekenland

Arachova ligt op 950 tot 985 meter boven de zeespiegel en op slechts acht kilometer van het archeologische Delphi (Delfi). Een tip om ook de archeologische site te bezoeken als je hier op vakantie gaat. In de wintermaanden kun je een stedentrip naar Athene combineren met een dagje skiën in Parnassos en een bezoek aan het magische Delphi. Een uitstapje naar het charmante kustplaatsje Galaxidi aan de Golf van Itea is een tip.

Bezienswaardig in Arachova is de oude klokkentoren en de nabijgelegen kerk. Ook een bezoek aan het volkenkundig museum in het dorp is een tip. Probeer tijdens je vakantie de lokale Formaela kaas, welke in menig winkeltje aan de hoofdstraat is te verkrijgen. Ook de lokale “zwarte Arachova wijn” is aan te bevelen. De kleur van de wijn is in werkelijkheid niet zwart, maar donkerrood en heeft een hoog alcoholpercentage. Alternatief is de rode Mavroudi wijn van Parnassos. Als de sneeuw van de bergtoppen is verdwenen in mei kun je in de bosrijke omgeving prachtige wandelingen maken.

Arachova tips

Arachova is het gezelligste ski-oord van Griekenland en heeft de bijnaam ‘Mykonos in de winter’. Appartementen en hotelkamers zijn in het dorp zelf te vinden, maar ook hier (net) buiten. Zeker in de weekenden in de winter is het druk en een tip om je accommodatie al vooraf te reserveren. 

Een wandeling door het dorp is een andere tip. Gewoon lekker slenteren, winkelen en zo nu en dan neerploffen op een terrasje. Arachova heeft geen boulevard zoals een badplaats, maar de doorgaande weg heeft aan weerszijde een trottoir. Onderweg heb je mooie uitzichten op de landschap met in de wintermaanden witte bergtoppen.

Meer Griekenland aanbiedingen


Arachova vakanties

Arachova

Arachova in Griekenland

Voor een vakantie naar Arachova in Centraal Griekenland kun je het beste zelf een vliegticket boeken en daarbij een appartement of hotel in het stadje zelf of in het naburige dorp Delfi. Met een huurauto is de rit ongeveer twee uur en de weg hiernaartoe is prima. Je kunt Arachova het hele jaar door bezoeken.

Je kunt dus een wintersport vakantie vieren in deze omgeving. De pistes van Parnassos liggen op slechts 20 kilometer afstand en het ski resort is in 2016 compleet vernieuwd. Moderne skiliften gaan naar de pistes tot op 2.300 meter hoogte.