Nafpaktos

  Nafpaktos is een stad aan zee in de regio Centraal Griekenland. Het ligt op tien kilometer van de beroemde Rio-Antirrio brug en op 225 kilometer van de hoofdstad Athene. De Cervantes aan het haventje is een historische bezienswaardigheid en in het voorjaar heb je grote kans dat de berg op de achtergrond nog is bedekt met sneeuw. De burcht van Nafpaktos ligt hoog boven de stad tussen de naaldbomen en je hebt hiervandaan een prachtig uitzicht.

  Nafpaktos is een fraaie stad in Centraal Griekenland

  De battle van Lepanto in de opening van de Golf van Patras in 1571 is historisch gezien van groot belang voor de stad Nafpaktos. De symbolische overwinning op de Ottomanen wordt jaarlijks op de eerste zondag na 7 oktober herdacht met verschillende festiviteiten. Tegenwoordig heeft de stad 20.000 inwoners en nog steeds haar strategische ligging. De haven van Nafpaktos dateert uit de Venetiaanse periode (1407-1499) en heeft de vorm van een hoefijzer met een opening van 35 meter voor schepen.

  In de directe omgeving van de haven vind je bars en (vis)restaurants, maar ook de Fethiye moskee. Op de rechter beschermmuur van het haventje staat het standbeeld van Yorgos Anemoyiannis. Een Griekse marinier die om het leven kwam toen hij in 1821 een Turks oorlogschip probeerde op te blazen.Tijdens je vakantie is een bezoek aan het toren museum van Botsaris een andere tip.

  Het stadsstrand is breed, grotendeels bedekt met kiezels en georganiseerd. Je vind het strand van Nafpaktos aan de westkant van de stand. Leuk om te doen tijdens je verblijf in de stad is een uitstapje naar de Rio-Antirrio brug. Deze modere brug verbindt de dorpjes Antirrio en Rio en de gebieden Centraal Griekenland en de Peloponnesos.

  Meer Griekenland aanbiedingen