Karagatsia beach

  Karagatsia beach is één van de mooiste stranden van Ammouliani. Het ligt in het noordwesten van het eiland op 2,5 kilometer afstand van het hoofdstadje. De komvormige baai zorgt er aan deze zijde van het eilanden voor dat er weinig wind staat en het zwemwater eigenlijk altijd helder is. Het zandstrand heeft een beach bar met ligbedden en parasols. De groene natuurlijke omgeving geeft het geheel een exotische uitstraling.

  Karagatsia beach is een exotisch strand op Ammouliani

  Op een hoge rots aan de noordkant vind je enkele luxe accommodaties. Met een stenen trap kun je van en naar deze accommodaties wandelen. Het uitzicht op de baai van Karagatsia is van bovenaf fraai te noemen. Je auto, scooter of fiets kun je op de parkeerruimte bij de beach bar neerzetten. Het zandstrand is een populair strand voor gezinnen met (kleine) kinderen. De langzaam aflopende zeebodem, het fijne zand en de baai die beschut ligt tegen de wind zijn belangrijke factoren hiervoor.

  Karagatsia betekent ‘Iep’ in het Grieks en deze naam refereert aan de Iepen die hier tot aan het strand groeien. De lengte van het zandstrand is zo’n 600 meter en op de meeste plaatsen is het strand 20 tot 25 meter breed. Het zwemwater is hier van uitstekende kwaliteit en vanaf mei tot en met ver in november wordt er hier in zee gezwommen. Als je dit strand mooi vindt dan zul je ook Alykes beach, wat meer centraal ligt, waarderen om te bezoeken.

  foto album Ammouliani

  Meer Griekenland aanbiedingen