Alykes beach

  Alykes beach, ook wel Alikes beach genoemd, is het populairste, langste en mooiste strand van Ammouliani. Het ligt op 1,5 kilometer van het gezellige hoofdstadje van het eiland en heeft een lengte van zo’n 800 meter. Alykes is een strand voor iedereen met wit zand, een langzaam aflopende zanderige zeebodem en de nodige faciliteiten. Denk hierbij aan verschillende beach bars, ligbedden, parasols en accommodaties.

  Alykes Bach is het mooiste strand van Ammouliani

  De naam Alykes beach komt van het zoutmeer dat hier hier direct achter ligt. ‘Alikes’ betekent namelijk zout in Grieks. In dit meer kun je overigens niet zwemmen. Direct aan het zandstrand vind je ook de enige camping van het eiland ‘Alikes camping Ammouliani’ genaamd. In de zomer is deze camping populair voor korte verblijven. Op het strand kun je trouwens ook beach volleyballen.

  Alikes beach is de plek om te ontspannen en te genieten van zon, zee en strand. Tevens is de zonsondergang hier in de vrij grote baai mooi om te zien. De zon zie je aan de horizon achter het glooiende landschap van Sithonia wegzakken. Zwemmen in zee kun je hier van mei tot en met half november. Het zeewater is schoon en van uitstekende kwaliteit om in te zwemmen. In de baai zie je regelmatig zeilboten en catamarans die hier voor anker gaan. Een ander mooi strand op Ammouliani eiland is Karagatsia beach en ook een tip om te bezoeken.

  foto album Ammouliani

  Meer Griekenland aanbiedingen