Megali Ammos Ammouliani

  Megali Ammos beach behoort bij de mooiste stranden van Ammouliani en ligt in het zuidoosten van het eiladnd. Je kijkt uit op de Drenia-eilanden met in de verte Mount Athos op de achtergrond. Op het vrij lang zandstrand vind je een taverne met bar aan het het strand. Ze verhuren ook ligbedden en parasols. In het restaurant, wat iets van het strand afligt, kun je lunchen of dineren. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over zee en op Ouranoupoulis.

  Megali Ammos is het meest zuidelijke zandstrand van Ammouliani

  Het zandstrand van Megali Ammos is bedekt met lichtgeel zand en het zeewater is hier kristalhelder. De zeebodem loopt geleidelijk af en dit alles maakt het meest zuidelijke strand van het eilandje kindvriendelijk. Tevens kun je in zee en bij de rotsen aan de zijkant van de baai goed snorkelen. Gedeeltelijk vind je naaldbomen langs het strand die zorgen voor de nodige natuurlijke schaduw. Er zijn geen accommodaties te huur in de directe omgeving van Megali Ammos beach. Vanaf het gezellige hoofdstadje is de afstand hiernaartoe slechts 4,5 kilometer.

  Andere mooie zandstranden op Ammouliani en goed alternatieven voor Megali Ammos zijn Alykes beach en Karagatsia beach meer naar het noorden toe.

  foto album Ammouliani

  Meer Griekenland aanbiedingen