Aristoteles Park

Het Aristoteles Park ligt net voor het bergdorp Stageira als je vanaf Thessaloniki komt aanrijden. Dit themapark over de invloedrijke Griekse filosoof Aristoteles is dagelijks geopend en interessant voor zowel jong als oud. Je vindt het park eigenlijk direct langs de hoofdweg van Arnea naar Stagira. Op de bewegwijzering staat het themapark als “standbeeld van Aristoteles” aangegeven.

Het Aristoteles Park bij Stagira is leuk voor jong en oud

De locatie voor het themapark met interactieve instrumenten is fraai en geopend sinds 1956. De interactieve elementen zijn er in het jaar 2003 bijgeplaatst. Deze zijn met name leuk en tegelijkertijd interessant voor kinderen. Experimentele interactieve instrumenten die in het Aristoteles Park tegenkomt zijn het kompas, de telescoop, prisma, zonnewijzer, lens, pentaphone, optische schijven, pendulum, water turbine en parabolische reflectoren.

Aristoteles beweerde dat alles in de natuur door iets anders wordt bewogen of in gang wordt gezet. De attracties in het “Aristotle Park” zijn hier dan ook van afgeleid en geven een goed beeld van het werk (o.a. wiskunde en biologie) van Aristoteles en zijn leermeester Plato. Wist je dat Aristoteles zelfs Alexander de Grote les heeft gegeven? Dit park is een tip om te bezoeken tijdens je vakantie en kun je prima combineren met een middag naar het strand van bijvoorbeeld Proti Ammoudia beach.

Chalkidiki foto album

Aristoteles Park tips

Attractie in Aristoteles Park

Één van de attracties in Aristoteles Park

De entree tot het park bedraagt slechts een euro per persoon. Nu is het ook geen groot themapark, maar de entreeprijs is laag. Ook voor families met kinderen dus een voordelig uitje. Een tip is om het Aristoteles Park te combineren met een bezoek aan het traditionele bergdorp Arnea gelegen op acht kilometer naar het westen.

Het themapark is voor een bezoek van een uur of anderhalf uur en dan heb je het wel gezien. Er is een taveerne aanwezig voor versnaperingen. Eigenlijk is het nooit echt heel druk in het park. In het hoogseizoen wat drukker dan in het laagseizoen, maar over het hele jaar bezoeken zo’n 20.000 mensen het park.

Meer Griekenland aanbiedingen


Aristoteles Park bezienswaardigheden

Aristoteles beeld Stagira in Chalkidiki

Beeld van Aristotels in het park

De bezienswaardigheid van het “Aristotle Park” is natuurlijk het grote marmeren standbeeld van Aristoteles zelf. Je vindt op een mooie centrale plaats in het park dichtbij de zonnewijzer.

De zonnewijzer is een andere eye-catcher hier, net als de drie parabolische reflectoren. Het uitzicht dat je hebt op de baai van Ierissos en het dorp Stagira is bovendien fraai.