Drenia eilanden

  De Drenia eilanden liggen op twee kilometer voor de kust van Ouranoupoli onder het eiland Ammouliani. Het grootste eiland wordt ook wel “Donkey island” genoemd, omdat hier vroeger de oude gepensioneerde ezels werden vrijgelaten. De Grieken noemen het Gaidouronisia. Tegenwoordig is hier geen ezel meer te zien en zijn de eilanden een populaire dagtocht voor toeristen in Ouranoupoli.

  Prachtige zandstranden en azuurblauw zeewater bij de Drenia eilanden

  De stranden bij Ouranoupoli zijn best goed, maar de stranden op de Drenia eilanden zijn een stuk mooier. Geen wonder dat er dagelijks meerdere bootjes met toeristen varen naar deze fraaie stranden op een beetje exotische eilanden. Voor slechts tien euro per persoon kun je meevaren en in 15 minuten ben je al op de Drenia eilanden. Op het grootste eiland is een beach bar in de zomer voor versnaperingen.

  In totaal zijn het zes eilandjes, waarvan je alleen de twee grootste gaat bezoeken tijdens een excursie. Zelf een bootje huren en hierheen varen kan natuurlijk ook. Vermijdt dan het drukke en grootste eiland en ga op zoek naar een verlaten baai met privé-strand op één van de kleinere eilanden. Vanaf zo’n honderd euro kun je een bootje huren voor een dag in Ouranoupoli. Dan kun je ook naar het eiland Ammouliani varen, iets ten noorden van de Drenia eilanden. In Ammouliani een motorboot huren kan natuurlijk ook en is gemakkelijker. Hiervoor heb je geen vaarbewijs nodig.

  Ammouliani foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen