7 mooiste stranden van Chalkidiki

24 januari 2019 Bas Wanrooij

Kavourotrypes bij 7 mooiste stranden van ChalkidikiDe mooiste stranden van Chalkidiki liggen verspreid over de drie vingers van het schiereiland. Mount Athos wordt niet meegenomen in onze selectie, aangezien je hier niet zomaar naartoe kunt gaan. Op Kassandra en Sithonia liggen heel veel (zand)stranden en ook tussen deze streken in zijn mooie plaatsen langs de kust te ontdekken.

Sithonia heeft naaldbomen langs de stranden. Het groen van de naalden geeft een exotisch beeld met het witte zand en het ondiepe azuurblauwe zeewater. Op Kassandra vind je grotere en meer georganiseerde zandstranden. Net ten noorden van Mount Athos, bij de stad Ouranoupoli, kun je tijdens je vakantie op Chalkidiki ook genieten van mooie stranden. We hebben de top 7 mooiste stranden van Chalkidiki voor jullie gemaakt.

Lagonisi bij 7 mooiste stranden van Chalkidiki1 Lagonisi beach – ligt in een mooie en beschermde komvormige baai. De zeebodem loopt zeer geleidelijk af en het strand is ideaal voor kinderen. Het aanzicht van Lagonisi beach is tropisch met wit zand, wat naaldbomen en kraakhelder zeewater. Je vindt Lagonisi op Sithonia op nog geen 10 kilometer rijden van de vakantiebestemming Nikiti.

2 Kavourotrypes beach – is verdeeld in meerdere kleine baaien met prachtige witte stranden. De naaldbomen groeien hier tot op het strand en fraai gevormde rotsen maken het geheel exotisch. Kavourotrypes beach wordt ook Portokali of Orange beach genoemd en is te vinden langs de oostkust van Sithonia op 35 kilometer rijden vanaf Nikiti. In de zomermaanden kan het hier behoorlijk druk zijn, zeker in de weekenden.

Vouvourou beach bij 7 mooiste stranden van Chalkidiki3 Vourvourou beach – vormt bijna één geheel met Karydi en is verdeeld in meerdere kleine baaien. Vourvourou beach ligt in het noorden van Sithonia met voor de kust de Diaporos eilanden. Leuk om met een motorbootje heen te varen tijdens je vakantie.

4 Ammouliani eiland – is per veerboot te bereiken vanuit Tripiti, net ten noorden van Ouranoupolis, en heeft meerdere heerlijke stranden. Als je op Ammouliani blijft overnachten is een uitje naar de Drenia of Donkey islands een tip. Het eilandje en deze kleine eilandengroep zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme en het hoofdstadje is gezellig.

5 Spathies beach – ligt in het noordwesten van Sithonia op 15 kilometer van de vakantiebestemming Neos Marmaras af. Spathies is een klein en groot strand en in het voor- en naseizoen is het hier echt genieten. Natuurlijke schaduw van de dennenbomen en Kalogria en Koviou beach zijn twee prima alternatieven voor een dagje zon, zee en strand op Chalkidiki.

Possidi beach bij 7 mooiste stranden van Chalkidiki6 Possidi beach – is een landtong van zand op Kassandra aan de westkust. De vorm van het strand wisselt door de stromingen in het zeewater. Dichtbij Possidi ligt de gelijknamige camping en het luxe resort Sani. De zonsondergang is hier een tip om te ervaren. Possidi west beach is een langgerekt zandstrand en deels georganiseerd.

7 Komitsa beach – ligt aan de noordoostkust van de derde vinger van Chalkidiki. Het strand van Komitsa is nog grotendeels ongerept en ligt op 10 kilometer rijden van Ouranoupoli aan de grens met Mount Athos.