Metamorfosi

Metamorfosi is een vakantiebestemming tussen de schiereilanden Sithonia en Kassandra in op Chalkidiki. Het ligt op 81 kilometer rijden van de luchthaven van Thessaloniki. Net als veel andere bestemmingen hier in deze streek heeft deze kustplaats een compact centrum met daaromheen diverse appartementen en hotels. Het strand van Metamorfosi is op de meeste plaatsen smal. Naaldbomen groeien hier tot aan de kustlijn en een gedeelte is georganiseerd me parasols en ligbedden. Leuk zijn de beach bar bij het Blue Dolphin hotel of Sunny beach van de gelijknamige camping.

Metamorfosi is een knus vakantiedorp aan de kust van Chalkidiki

Langs de doorgaande weg passeer je een leuk winkeltje met lokale olijfolie en honing. Mocht je nog een souvenir willen scoren dan kun je hier eens een kijkje nemen. In het kleine centrum van Metamorfosi vind je diverse restaurants, tavernes, een apotheek en wat kruideniers. Mocht je meer vertier zoeken dan is een uitstapje naar Nikiti een tip. Het stadje ligt op zeven kilometer afstand.

Voor grotere en mooiere stranden kun je bijvoorbeeld naar Agios Ioannis beach rijden of Lagonisi. Hiervoor heb je wel een huurauto nodig. Bezienswaardig is het Ormylia klooster op acht kilometer afstand. Proef hier de speciale Ormylia likeur van het klooster. Hier zijn nog zo’n 100 nonnen woonachtig. Niet alleen is het klooster van Ormylia bezienswaardig, maar ze verkopen ook de nodige lekkere producten.

Chalkidiki foto album

Metamorfosi tips

De Orthodoxe kerk in Metamorfosi is een bezoekje waard. Ook het klooster van Agios Arsenios is bezienswaardig. Het ligt een paar kilometer buiten het dorp en is op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag geopend van 08:00 tot 13:00 uur en van 17:00 tot 20:00 uur. Interessant zijn ook enkele boerderijen hier in de omgeving die je kunt bezoeken. Ze houden het nodige vee, maar produceren veelal olijfolie en honing.

Meer Griekenland aanbiedingen