Ormos Panagias

Ormos Panagias is een badplaats aan de noordoostzijde van Sithonia op het schiereiland Chalkidiki. De vakantiebestemming ligt 107 kilometer van Thessaloniki en 45 kilometer van Polygyros. Vanuit de haven van Ormos Panagias varen dagelijks de cruises uit richting Mount Athos. Je vaart richting Dafni en vervolgens langs de kust van deze monnikenrepubliek.

Vanuit de haven van Ormos Panagias vertrekken dagcruises naar Mt. Athos

In de pittoreske haven van Ormos Panagias vind je gezellige tavernes, bars en café’s. Kamers kun je hier ook huren, maar de betere en grotere hotels liggen net buiten het centrum en de haven. De naam van het vakantiedorp stamt af van de Byzantijnse kerk die je kunt bezichtigen.

In de omgeving liggen fraaie zandstranden als Livrohio beach en Trani Ammouda beach. Huur zelf een bootje en vaar naar het fraaie Diaporos eiland, de kleine eilandjes hier in de buurt en de baaien van Vourvourou. Een tip om te gaan doen als je hier op vakantie bent.

Bezienswaardigheden in Ormos Panagias zijn er verder niet zoveel. Interessant om te bekijken zijn nog de ruïnes van de Byzanthijnse tempel.

foto album

Ormos Panagias tips

Elke dage vertrekt het luxe  cruise schip “Menia-Maria III” vanuit Ormos Panagias naar Ouranoupolis en de Athos republiek. In totaal kunnen er zo’n 350 toeristen mee op deze cruise. De boot vertrekt om 09.30 uur vanuit de haven naar Mount Athos en arriveert om 13.30 uur in de haven van Ouranoupolis. Rond 15.30 uur, na een stop van twee uur, gaat de cruise weer terug naar Ormos Panagias. Hier kom je rond 17.00 uur weer aan in de haven.

Meer Griekenland aanbiedingen


Ormos Panagias stranden

Stranden in de buurt van Ormos Panagias zijn er genoeg. Vourvourou beach ligt niet ver ten zuiden van de badplaats. Trani Ammouda is het grote en rustige zandstrand bij Ormos Panagias. Een tip om te bezoeken als je een rustig exotisch ogend strand zoekt tijdens je vakantie op Chalkidiki. Trani Ammouda is grotendeels niet georganiseerd en een prima strand voor families met kinderen. Op loopafstand van Ormos Panagias. Livrohio is een ander zandstrand in de buurt, maar een stuk kleiner dan Trani Ammouda.

Ormos Panagias accommodaties

In Ormos Panagias vind je voldoende accommodaties. Wil je iets rustiger zitten dan zijn er aan het strand van Trani Ammouda, op 500 tot 800 meter van Ormos Panagias, fraaie hotels, appartementen, resorts en hotels te vinden. Vaak direct aan het fraaie lange zandstrand zoals het Antigoni Beach Resort. In de directe omgeving geen bars en restaurants, maar op korte (loopafstand) ben je in het centrum van Ormos Panagias.