Trani Ammouda beach

  Trani Ammouda beach, ook wel Ormos Panagias genoemd, is een groot en breed zandstrand in het noordoosten van Sithonia op Chalkidiki. Als je vanuit Ierissos richting Sithonia rijdt is dit het eerste deels georganiseerde zandstrand dat je tegenkomt. Een populair strand bij families met kinderen door de zanderige en langzaam aflopende zeebodem. Het wordt wel gezien als het langste zandstrand van Sithonia met een totale lengte van wel 1,5 kilometer. Langs het strand vind je verspreid de nodige beach bars en richting Ormos Panagias een heus waterspeelpark in zee.

  Ormos Panagias is een lang en breed zandstrand op Sithonia

  Zowel aan het strand als wat verder landinwaarts zijn er accommodaties te vinden bij Trani Ammouda beach. Een groot gedeelte wordt al jaren gewaardeerd als Blue Flag beach. Je kunt hier dus verblijven tijdens je vakantie. Voor meer faciliteiten kun je beter naar het haventje van Ormos Panagias rijden, waar tavernes en enkele supermarkten zijn. Alternatief is het stadje Agios Nikolaos met een gezellig centrum wat verder landinwaarts.

  De geleidelijk aflopende zanderige zeebodem en het heldere zeewater zorgen ervoor dat Trani Ammouda een mooie plek is om te gaan snorkelen. Livrohio Beach, zoals het langste zandstrand van Sithonia ook wel wordt genoemd, is zelfs in het hoogseizoen niet overvol. Hier is altijd genoeg ruimte om te genieten van een dag zon, zee en strand tijdens je vakantie.

  Chalkidiki foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen