Karydi beach

  Karydi beach (Karidi beach) ligt naast Vouvourou in het noorden van het schiereiland Sithonia. Net als zoveel stranden hier langs de oostkust is het een fraaie baai met kraakhelder zeewater. Even denk je bij het zien misschien zelfs wel aan de Seychellen. Het zandstrand ligt op 20 kilometer rijden vanaf het stadje Nikiti. De zanderige zeebodem loopt geleidelijk af, waardoor het strand kindvriendelijk is. Dichtbij het strand kun je je auto parkeren op de vrij grote parkeerplaats. Je uitzicht op de Mount Athos is fraai hiervandaan.

  Karydi beach is een fraai en kindvriendelijk strand op Sithonia

  Eigenlijk heeft Karydi beach, ook dus wel geschreven als Karidi, twee baaien. Je vindt hier tevens een taverne Melia en er zijn geen parasols en ligbedden te huur voor een dagje zon, zee en strand. Niet ver van de kust vind je de nodige accommodaties en in Vourvourou kun je een motorbootje huren om langs de kust te varen en naar Diaporos eiland. Je kunt als volwassene gemakkelijk 50 meter de zee inlopen en langs de rotsen kun je mooi snorkelen. In de zomermaanden is Karydi beach populair bij toeristen voor een dagtochtje. Vroeg in de ochtend is het nog niet zo druk en een tip als je dit strand wilt bezoeken.

  Karydi wordt wel gezien als één van de meest kindvriendelijke stranden in het noorden van Sithonia. De zanderige zeebodem, het ondiepe heldere zeewater en het fijne zand op het strand maken het een populaire plek voor gezinnen met kleine kinderen.

  Chalkidiki foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen