Vourvourou beach

Vourvourou is een badplaats op het schiereiland Sithonia op Chalkidiki. Het ligt in het noordoosten van Sithonia aan de Agiou Orous baai. De mooiste stranden vind je op de landtong bij Vourvourou aan de noordoostzijde Karidi Beach genaamd. Fava Beach ligt iets ten zuiden van Karidi, is moeilijker te bereiken en de favoriet van locals.  Allemaal met witte zandstranden. Tot aan en soms ook op het strand groeien de naaldbomen. De altijd groene bomen in combinatie met het witte zand en prachtige kleuren blauw van het zeewater maken Vourvourou adembenemend mooi.

Vourvournou is een prachtig stukje Griekse kust met eilandjes.

De stranden zijn zeer geschikt voor families met (kleine) kinderen. De zee is rustig, het zeewater loopt zeer geleidelijk af en het strand is van zand. De bomen zorgen voor de nodige schaduw en verkoeling. Vourvourou kun je eenvoudig bereiken met de auto. Je volgt de weg langs de zee vanaf Ormo Panagias naar het zuiden. Ongeveer vijf kilometer rijden. Ook ten zuiden van Vourvourou groeien de bomen tot aan de zee of het strand en heb je verschillende kleine en smalle zeer fraaie stranden.

De stranden en eilanden voor de kust zijn geen Blue Flag beaches, maar zonder twijfel behoren Vourvournou en de stranden van het Diaporos eiland voor de kust tot de mooiste van Griekenland. Ze zijn nog ongeorganiseerd en dus niet voorzien van parasols, strandbedden en tavernes. In de grote baai van Vourvourou vind je meer dan voldoende hotels en appartementen. Bovendien kun en mag je hier met je camper bij het strand overnachten. In de buurt zijn meerdere goede campings. Het kleine gelijknamige stadje heeft wat winkeltjes en restaurants.

foto album

Vourvourou beach tips

Diaporos eiland Chalikdiki

Diaporos eiland bij Vourvourou Chalkidiki

Het zijn dus meerdere stranden en kleine baaitjes die je hier kunt bezoeken voor een heerlijke zomerdag aan zee. De namen van de stranden die je hier in de omgeving kunt bezoeken zijn de lagune van Livari, Vourvourou, Xifara, Fava, Karidi en Bara. Tip huur een bootje en ga op ontdekkingstocht langs de prachtige kust en naar het eiland Diaporos en de kleine eilandjes hieromheen. Echt schitterend!

Een tip is om vanaf Karidi Beach naar het zuiden door te rijden. Het landschap is hier erg groen en langs de kustweg zie je schitterende kleine stranden als Fava beach en Bara beach. Nog wat verder verandert Vourvourou in de naam Zografou en de stranden van Bahia, Zografou en Banana beach zijn ook zeer mooi en nodigen uit om te relaxen en te genieten.


Vourvourou beach stranden

Vourvourou op Chalkidiki

Kust van Vourvourou op Chalkidiki

Karidi is het drukste en mooiste strand. In de zomermaanden trekt het strand veel families met kinderen en als je vroeg bent heb je een mooi plekje. Je auto kun je dan ook nog in de schaduw parkeren onder een boom op de parkeerplaats. Meestal is het water erg helder en schoon en in een kantina of taverne aan het strand kun je heerlijk en goedkope broodjes giros eten.

Bahia beach is een georganiseerd strand vol met ligbedden en parasols op ongeveer negen kilometer ten zuiden van Vourvourou. Een redelijk klein strand met de faciliteiten van de Bahia beach club. Een mooie en hippe strandtent, waar ze trendy house muziek draaien.

Bij Livari beach, drie kilometer ten noorden van Vourvourou, ligt ook de camping Rea. De smalle strook zand is tegelijk de poort van de ingang tot de lagoon.

Wat zijn jouw tips voor Vourvourou beach?