Vourvourou beach

Vourvourou is een badplaats op het schiereiland Sithonia op Chalkidiki. Het ligt in het noordoosten van Sithonia aan de Agiou Orous baai. De mooiste stranden vind je op de landtong bij Vourvourou aan de noordoostzijde Karidi Beach genaamd. Fava Beach ligt iets ten zuiden van Karidi, is moeilijker te bereiken en de favoriet van locals. Allemaal met witte zandstranden. Tot aan en soms ook zelfs op het strand groeien de naaldbomen. De altijd groene bomen in combinatie met het witte zand en prachtige kleuren blauw van het zeewater maken Vourvourou adembenemend mooi.

Vourvourou is een prachtig stukje Griekse kust met eilandjes.

De stranden zijn zeer geschikt voor families met (kleine) kinderen. De zee is rustig, het zeewater loopt geleidelijk af en het zijn meestal zandstranden. De bomen zorgen voor de nodige natuurlijke schaduw en verkoeling tijdens warme zomerdagen. Vourvourou kun je eenvoudig bereiken met de huurauto vanuit Thessaloniki of Kassandra. Je volgt de kustweg vanaf Ormo Panagias naar het zuiden. Ongeveer vijf kilometer rijden. Ook ten zuiden van Vourvourou groeien de bomen tot aan de zee of op het strand en hier vind je verschillende kleine en smalle zeer fraaie stranden.

De stranden en eilanden voor de kust zijn geen Blue Flag beaches, maar zonder twijfel behoren Vourvournou en de stranden van het Diaporos eiland voor de kust tot de mooiste van Griekenland. Ze zijn meestal nog ongeorganiseerd en dus niet voorzien van parasols, strandbedden en tavernes. In de grote baai van Vourvourou vind je meer dan voldoende hotels en appartementen. Bovendien kun en mag je hier met je camper bij het strand overnachten. In de buurt zijn tevens meerdere goede campings te vinden. Het kleine gelijknamige stadje heeft winkeltjes en restaurants, maar geen echt centrum. Ze liggen verspreid langs de kust- en hoofdweg. De verhuurbedrijven voor motorboten vind je aan de noordzijde van de baai, voor je de badplaats in komt rijden.

foto album

Vourvourou beach tips

Diaporos eiland Chalikdiki

Diaporos eiland bij Vourvourou Chalkidiki

Het zijn dus meerdere stranden en kleine baaitjes die je hier kunt bezoeken voor een heerlijke zomerdag aan zee. De namen van de stranden die je hier in de omgeving kunt bezoeken zijn de lagune van Livari, Vourvourou, Xifara, Fava, Karidi en Bara.

Tip huur een motorbootje en ga op ontdekkingstocht langs de prachtige kust en naar het eiland Diaporos en de kleine eilandjes hieromheen. Je hebt voor een kleine motorboot geen vaarbewijs nodig en je kunt gemakkelijk met de hele familie op zo’n boot. Leg aan bij stranden als Paradise beach, Land beach, Myrsini beach, Olive beach of Rabbit beach. In Vourvourou of de directe omgeving vind je meerdere bootverhuurbedrijven en reken (anno 2019) op ongeveer honderd euro huur en vijfentwintig tot dertig euro aan benzineverbruik. Tussen Diaporos en Agios Isidoros ligt de zogenaamde Blue Lagoon. Hier is het zeewater ondiep en het gedeelte ligt beschut tussen de eilandjes in.

Een andere tip is om vanaf Karidi Beach naar het zuiden door te rijden. Het landschap is hier erg groen en langs de kustweg zie je schitterende kleine stranden als Fava beach en Bara beach. Nog wat verder verandert Vourvourou in de naam Zografou en de stranden van Bahia, Zografou en Banana beach zijn ook zeer mooi en nodigen uit om te relaxen en te genieten.

Meer Griekenland aanbiedingen


Vourvourou beach stranden

Vourvourou op Chalkidiki

Kust van Vourvourou op Chalkidiki

Karidi is het drukste en mooiste strand. In de zomermaanden trekt het strand veel families met kinderen en als je vroeg bent heb je een mooi plekje. Je auto kun je dan ook nog in de schaduw parkeren onder een boom op de parkeerplaats. Meestal is het water erg helder en schoon en in een kantina of taverne aan het strand kun je heerlijk en goedkope broodjes giros eten.

Bahia beach is een georganiseerd strand vol met ligbedden en parasols op ongeveer negen kilometer ten zuiden van Vourvourou. Een redelijk klein strand met de faciliteiten van de Bahia beach club. Een mooie en hippe strandtent, waar ze trendy house muziek draaien.

Bij Livari beach, drie kilometer ten noorden van Vourvourou, ligt ook de camping Rea. De smalle strook zand is tegelijk de poort van de ingang tot de lagoon.