Porto Koufo

Porto Koufo is de grootste en veiligste natuurlijke haven van Griekenland en ligt in het zuidwesten van Sithonia op Chalkidiki. In de tweede wereldoorlog gebruikten de Duitsers Porto Koufo als haven voor hun onderzeeërs. Tegenwoordig ligt de baai en het havenplaatsje vol visserskotters en zeilboten. Langs de kustweg liggen hotels en appartementen. Vanaf Thessaloniki is het 143 kilometer rijden naar Porto Koufo en in de buurt liggen vakantiebestemmingen als Toroni en Neos Marmaras.

Porto Koufo is de grootste natuurlijke haven van Griekenland

De natuurlijke haven van Porto Koufo is omringd met steile begroeide rotsen. Met een bootje kun je hier verschillende grotten ontdekken. Een echt centrum heeft Porto Koufo niet, maar bij het haventje vind je gezellige taveernes, mini markets en kleinschalige accommodaties. Wat meer richting de hoofdweg kom je een dorpskern. Uiteraard domineert seafood hier op de menukaarten. Restaurant Tzitzikas is een goede familie taveerne aan de haven. In de zomer kan het hier tamelijk druk zijn met zeilers.

Als je gaat duiken bij Porto Koufo kun je het scheepswrak “Erica” zien. Een oud ijzeren Turks piratenschip op een diepte van 10 tot 35 meter. Kaap “Kartalia” is een uitdaging om te bezoeken. De steile rotspartijen zijn indrukwekkend, maar het is niet ongevaarlijk om hier heen te gaan.

Porto Koufo tips

Bezoek Porto Koufo als een dagtochtje tijdens je vakantie. Je kunt in de haven heerlijk lunchen en hebt een mooi uitzicht op het idyllische haventje, de zeilboten en de vissersbootjes. Als tip kun je een boot huren en zelf de kustlijn hier ontdekken. Kleine verlaten kiezelstranden en diverse grotten kom je tegen als je door de baai heen vaart. In het haventje kun je meer informatie vragen over de mogelijkheden om een bootje te huren.

Bekijk alle aanbiedingen

Porto Koufo stranden

De stranden van Porto Koufo zijn geen Blue Flag beaches. Het zijn veelal smalle stranden en bedekt met kiezels. Het zal je niet verbazen dat de zeebodem hier bijna overal snel afloopt. Families met kleine kinderen kunnen beter naar het lange en brede zandstrand van Toroni gaan op vijf kilometer rijden van Porto Koufo.