Toroni

Toroni is een vakantiebestemming in het zuidwesten van Sithonia op Chalkidiki. De badplaats ligt op 138 kilometer rijden van Thessaloniki en 128 kilometer van de internationale luchthaven. Met een huurauto duurt de rit ongeveer twee uur. Als je in Sithonia op vakantie bent is het lange zandstrand van de kustplaats een aanrader om te gaan bezoeken.

Toroni heeft één van de langste zandstranden van Sithonia

Toroni is al bewoond sinds het neolitische tijdperk (stenen tijdperk). Overblijfselen zijn een bezienswaardigheid iets ten zuiden van de badplaats. Tegenwoordig is het een moderne badplaats met een schitterend zandstrand en zelfs een klein palmenbos. Langs het strand loopt een weg met daaraan hotels, appartementen, restaurants, supermarkten en souvenirshops.

De oude stad bestaat uit drie delen; de akropolis op de steile kliffen tussen Lecythus en Porto Koufo,  het centrale plateau ten zuidoosten van de akropolis en de toegangsweg van Lecythus tot de tegenwoordige stad.

Interessant is de natuurlijke haven van Porto Koufo op twee kilometer ten zuiden van Toroni. De baai hier is zo diep dat tijdens de Tweede Wereldoorlog Duitse duikboten in Porto Koufo lagen. Het zuiden van Sithonia is minder druk wat toerisme betreft, maar zeker niet minder mooi dan de noordkant. Minder georganiseerde vakanties met touroperators en meer korte verblijven in hotels en appartementen.

Chalkidiki foto album

Toroni bezienswaardigheden

Palmen en terras langs het strand van Toroni

Palmen en terras Toroni Chalkidiki

Archeologische bezienswaardigheden zijn er genoeg in Toroni en de directe omgeving. De historische stad, het kasteel en de Agios Athanasios kerk zijn een bezoekje waard. Bezichtig ook de oude begraafplaats uit de 11e eeuw voor Christus met 134 graven en 500 met de handgemaakte voorwerpen.

In de haven van Toroni geven de ruïnes de rijke historie weer van het dorp en vormen ze bovendien een mooi contrast met het schitterende witte zandstrand.

Meer Griekenland aanbiedingen


Toroni stranden

Strand van Toroni op Chalkidiki

Toroni beach op Chalkidiki

Het strand van Toroni is meer dan twee kilometer lang en daarmee één van de grootste zandstranden van Sithonia. Volledig bedenkt met lichtgeel zand is Toroni beach jarenlang een Blue Flag beach. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en een groot gedeelte van het strand, zeker bij het centrum van het stadje, is goed georganiseerd.

Strandstoelen en parasols staan hier genoeg en richting het noorden vind je zelfs een klein palmenbos aan het strand. Je waant je even in de Caribbean, zeker met de fraaie kleuren blauw en groen in de heldere zee.