Ammoudia

Ammoudia is een kleine badplaats in de streek Epirus op het vasteland van Griekenland. De vakantiebestemming ligt 17 kilometer ten zuiden met de auto van Parga en 47 kilometer ten noorden van de stad Preveza. In de komvormige baai met fraai zandstrand mondt de rivier Archeron uit. Van oorsprong een klein vissersdorp en tegenwoordig, vooral in de zomermaanden, een gezellig vakantieoord.

Ammoudia is een vakantiebestemming in Epirus bij Parga

In de rivier Archeron kun je kajakken. Het strand van Ammoudia is vrij groot en bedekt met zand en kleine kiezels. Door de komvormige baai ligt het beschut tegen de wind en mede hierdoor geschikt voor families met (kleine) kinderen. In het dorp verschillende tavernes en restaurants. Hotels en appartementen zijn er van eenvoudig tot luxe. Het Aktaia Boutique Hotel is een vrij nieuw hotel met zwembad. Ook Ammos Bay Hotel is een populaire accommodatie voor vakantie in de badplaats.

Nekromanteion was ooit een Griekse tempel en ontdekt in 1958. De archeologische bezienswaardigheid ligt op vier kilometer rijden van Ammoudia bij het dorpje Ephyra. Niet alleen boven de grond interessant, maar ook de tunnels van het labyrinth.

Het bijna eindeloze brede zandstrand is de trekpleister van deze bestemming. Langs het strand de nodige vegetatie die zorgt voor natuurlijke schaduw. Restaurants en tavernes zijn niet direct aan het strand van Ammoudia gelegen en liggen wat verder weg aan een soort boulevard. Het plaatsje is een rustige vakantiebestemming en ideaal voor liefhebbers van een strandvakantie.

Epirus foto album

Ammoudia tips

Een huurauto is aan te bevelen voor je vakantie in Ammoudia. Het vakantiedorp ligt redelijk afgelegen en zo kun je zelf een leuk uitstapje maken naar Parga, Preveza, de rivier Archeron of zelfs een dagtochtje naar het eiland Lefkas. Vanuit Parga kun je op excursie naar de eilanden Paxos en Anti-Paxos of zelfs naar Corfu.

Aan de zuidzijde van Ammoudia ligt een lange pier. Hierlangs liggen houten vissersboten aangemeerd en kun je wandelen over een soort boulevardje. Een handvol terrasjes kom je tegen.

Meer Griekenland aanbiedingen


Ammoudia stranden

Ammoudia beach in Epirus Griekenland

Ammoudia vakantie – het lange zandstrand

Het strand van Ammoudia ligt in een vrij grote komvormige baai. Het is bedekt met een lichte kleur zand en heeft en lengte van zo’n 1,5 kilometer. Ook in de breedte is het strand fors met soms wel 50 meter. Gedeeltes van het zandstrand zijn georganiseerd met strandstoelen en fraaie rieten parasols. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is kindvriendelijk. Bij een wind uit het noordwesten kunnen er hoge golven in de baai van Ammoudia zijn.