Hoppen: Lefkas, Parga en Corfu in één vakantie

31 januari 2024 Bas Wanrooij

Lefkas strand van Porto Katsiki tijdens zomervakantieEilandhoppen in Griekenland is dit jaar mateloos populair, maar je kunt ook eilanden met het vasteland van Griekenland combineren. Denk bijvoorbeeld aan Lefkas, Parga en Corfu in één vakantie van 12 tot 15 dagen. Zo combineer je meerdere fraaie Griekse bestemmingen en maak je eigenlijk een fly-drive door Griekenland.

Je begin- en eindpunt zijn verschillend en zo’n hopvakantie start met het selecteren van luchthavens, waarop rechtstreeks vanuit Nederland wordt gevlogen. Voor deze reis vlieg je het beste van Amsterdam naar Preveza en terug van Corfu weer naar Schiphol. Een huurauto staat klaar bij aankomst op Preveza en laat je weer achter in de havenstad Igoumenitsa of op het eiland Corfu.

Eilandhoppen Corfu en Lefkas inclusief huurauto

Kustlijn van Lefkas en EpirusDeze eilandhoproute over de Ionische eilanden Lefkas en Corfu, met een extra stop in de pittoreske kustplaats Parga, kun je als maatwerkreis georganiseerd boeken. Dat is wel zo makkelijk. Alles zelf regelen kan natuurlijk ook. Overigens kun je deze vakantie ook op Corfu starten en eindigen in Preveza, dat is om het even.

Om deze drie Griekse bestemmingen te ontdekken met de auto is een vakantie van 15 dagen aan te raden. Bijvoorbeeld vijf nachten op Lefkas, vier nachten in Parga en vijf nachten op Corfu. Dit is overigens een prima combinatie voor een gezinsvakantie en op deze bestemmingen mix je strand met cultuur en natuur met sportiviteit.

Zien en doen op Lefkas

Wijnhuis in Karya op LefkasLefkas is het enige Ionische eiland wat is verbonden met een brug naar het vasteland. Vanaf Preveza kun je hier dus gemakkelijk in een half uurtje met de auto naartoe rijden. En geen overtocht met een veerboot direct aan het begin van je reis.

Leuk om te verblijven op Lefkas zijn de gezellige hoofdstad en kustplaatsen als Nidri, Nikiana of Vasilikos. Wat je in ieder geval niet mag missen zijn de prachtige stranden langs de westkust van Lefkas, zoals Egremni en Porto Katsiki. Voor de zonsondergang is Amente restaurant en cocktail bar in Dymonas een tip. Rachi in Exantheia of Lekatas restaurant in Athani zijn prima alternatieven voor een romantische sunset. Ook leuk is een wijnproeverij in het bergdorp Karya.

Parga en Epirus ontdekken

Pittoreske dorp Parga en boulevardVanaf Lefkas volg je de kustweg langs Monolithos beach, wat het langste zandstrand van Europa is. Na een uur rijden arriveer je in Parga. Je auto parkeren kan hier, zeker in de zomermaanden, een uitdaging zijn. De wandelboulevard en smalle steegjes met winkels, bars en restaurants zijn de hele dag door gezellig druk. Het dorpsstrand kan wat drukker zijn en daarom kun je beter naar de grotere en rustigere stranden van Valtos en Lychnos beach gaan.

Leuk om te doen is in Sivota een kleine motorboot te huren, hiervoor heb je geen vaarbewijs nodig, en de groene eilandjes met stranden voor de kust gaan ontdekken. Bezoek ook een dag de veelzijdige hoofdstad van Epirus Ioannina en de UNESCO-streek Zagoria. Sportievelingen kunnen raften of kanoën in één van rivieren.

Relaxen en genieten op Corfu

Baai van Kommeno met hotels en strand op CorfuVanuit Parga hop je in 45 minuten naar havenplaats Igoumenitsa. Hiervandaan vertrekken talloze veerboten per dag naar Corfu. Je huurauto kan mee aan boord, maar zorg dat je hiervoor wel toestemming hebt van je autoverhuurder. Op Corfu zijn bijvoorbeeld Acharavi en Roda leuke kustplaatsen om te verblijven voor gezinnen.

Wat je zeker niet mag missen is een dagje slenteren door Kerkyra; de hoofdstad van Corfu. Ook interssant zijn het Achilleion, ook wel bekend als het paleis van keizerin Sisi, havenplaats Kassiopi en het prachtige uitzicht vanuit Lakones op Paleokastritsa. Van Corfu vlieg je in minder dan drie uur weer terug naar Nederland. Je huurauto kun je gewoon achterlaten op het vliegveld.

Lefkas, Parga en Corfu vakantie regelen

Hoppen van Lefkas naar Parga en door Corfu in één vakantie is een mooie route en leuk om met het hele gezin te doen. Zoek je een touroperator die deze reis voor je op maat samenstelt én organiseert dan kun bij Local Touch Travel terecht. Als je het zelf wil regelen dan start je zoektocht bij Transavia voor de vliegtickets. Wil je maar twee bestemmingen combineren dan zijn een reis naar Lefkas en Parga of naar Lefkas en Paxos interessante opties. Kalo taxidi!