Perama cave

  Perama cave is een prachtige druipsteengrot en ligt op 4,5 kilometer van het centrum van Ioannina af. Deze grot is bij toevallig in 1940 ontdekt door inwoners van de stad op zoek naar een plaats om te schuilen tegen de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. Je kunt de Perama cave bezoeken en alleen met een gids 1.100 meter door de grot heen wandelen. De tour neemt 45 minuten in beslag en bij het loket waar je een kaartje koopt kun je informeren hoe lang de wachttijd is. In totaal heeft het grottenstelsel een oppervlakte van 14.800 m2.

  Perama Cave wordt gezien is grootste en mooiste van Europa

  Perama cave is de grootste in zijn soort in Europa en de ingang ligt eigenlijk midden het centrum van het dorp Perama. De entree bedraagt € 7,- per persoon en aangezien je met een gids de grot in gaat kun je dus een kleine wachttijd hebben. Het wordt tevens gezien als één van de mooiste grotten  met stalactieten en stalagmieten in Europa. Dagelijkse openingstijden zijn van 09:00 uur tot 17:00 uur.

  De Perama grot ligt verspreid over liefst drie verdiepingen en heeft in totaal 19 verschillende soorten stalactieten en stalagmieten. Dit terwijl andere vergelijkbare grottenstelsels zes tot maar maximaal tien verschillende soorten tellen. Na een bezoek kun je een wandeling maken langs deze zijde van het Pamvotis-meer en onderweg ergens een kop koffie drinken bijvoorbeeld.

  Epirus foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen