Pramanta

  Pramanta, ook wel geschreven als Pramanda, is een authentiek bergdorp in Tzoumerka op het vasteland van Griekenland. Het dorp ligt op 800 meter boven de zeespiegel en is één van de grotere in deze regio met restaurants, tavernes, café’s, accommodaties en winkels. Een prima keuze om één of meerdere dagen te verblijven tijdens je reis. Pramanta ligt op 60 kilometer ten zuidoosten van de stad Ioannina. Hiervandaan starten meerdere wandelroutes door de ruige natuur en het Pindos-gebergte.

  Pramanta is één van de grotere bergdorpen in Tzoumerka

  Je auto kun je het beste parkeren op de grote gratis parkeerplaats aan de oostkant van het dorp. In het centrum van Pramanta bij de Agia Paraskevi kerk vind je de meeste horecagelegenheden. Op drie kilometer ten zuiden van het bergdorp vind je de Anemotrypa grot met fraaie stalactieten en stalagmieten. Deze is bezienswaardig en kun je dagelijks tot 17:30 uur bezoeken voor € 3,- per persoon. Je krijgt dan een rondleiding door de grot met een gids erbij. Momenteel kun je zo’n 250 meter de grot in, maar men werkt eraan om het pad te verlengen.

  Eigenlijk kun je het hele jaar door naar Pramanta op vakantie gaan. Elk seizoen heeft hier zijn eigen charme. In de winter ligt er sneeuw wat zorgt voor een winters landschap. In de zomer heb je koele nachten en valt er zo nu en dan een verfrissende bui overdag. Een tip om te verblijven in Pramanta of in Tsopela is het Anavasi Mountain Resort.

  Epirus foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen