Plataria

  Plataria is een kustplaats in Epirus op het vasteland van Griekenland. Een havenplaatsje dichtbij de stad Igoumenitsa (13 km) en niet ver van de vakantiebestemming Sivota (11 km). Aan het lange strand een rij Eucalyptus bomen die zorgen voor natuurlijke schaduw. Verderop een jachthaven gevuld met veel zeilboten en jachten. Langs de kleine boulevard wat terrasjes en een supermarkt. Leuk dorp voor een kop koffie en een korte wandeling langs de zee.

  Plataria is een kustplaats in Epirus met een eigen jachthaven

  Je kijkt uit op het Griekse eiland Corfu, wat op negen zeemijl van het dorp ligt verwijderd. Het is het zuidelijkste puntje van het Ionische eiland bij kaap Asprokavos. In de directe omgeving meerdere kampeermogelijkheden, waaronder camping Nautilos. Veel gebruikt door campers die over het vasteland rondtrekken. In Plataria is een volkenkundig museum te vinden tegenwoordig heeft het dorp ongeveer 1.000 permanente inwoners.

  Het strand van Plataria is langgerekt en deels georganiseerd met ligbedden en parasols. Meer naar het centrum toe ook een terras op het strand met houten parasols en Griekse stoeltjes. Via een bruggetje loop je hier vandaan naar de jachthaven van het dorp.

  Epirus foto album


  Wat zijn jouw tips voor Plataria?