Argos

  Argos is een stadje in de provincie Argolis op de Peloponnesos. Het ligt op 10 kilometer van de stad Nafplion en is gemakkelijk met de auto bereikbaar. Je vliegt op de luchthaven van Athene vanuit Nederland of België. Met een huurauto kun je naar Argos rijden en een verblijf is prima te combineren met Nafplion of de badplaats Tolo.

  Argos is één van de oudste steden van Griekenland

  Op zaterdagmorgen is er markt in Argos. Dit vindt plaats op het grote plein Platia Stratomon. Hier is echt van alles te koop. Van fruit tot vlees en van textiel tot huishoudelijke artikelen. Dichtbij ligt ook de classicistische markthal uit 1889 van het landelijke oord. Hiertegenover ligt de classicistische Kapodistriaskazerne uit 1830. Argos schijnt één van de oudste steden van Griekenland te zijn. Niet verwonderlijk dus dat het een eigen archeologisch museum heeft wat de twee belangrijkste plein met elkaar verbindt. Van dinsdag tot en me zondag is het te bezoeken van 08:00 tot 14:30 uur.

  Boven op de 300 meter hoge berg Larissa achter Argos ligt een oude vesting die bezienswaardig is en de hele dag vrij te bezoeken. Ook zijn de opgravingen aan de hoofdstraat van Tripoli naar Nafplion interessant om te bezoeken. Dagelijks te bezichtigen van 08:00 tot 14:30 uur.

  Peloponnesos foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen