Tolo

Tolo, ook wel Tolon genoemd, is een vakantiebestemming op de Peloponnesos in Griekenland. De badplaats is één van de drukste en meest ontwikkelde vakantie-oorden van het schiereiland. Centraal gelegen op 10 kilometer van de oude Griekse hoofdstad Nafplion, 175 kilometer van de internationale luchthaven van Athene en 160 kilometer van het vliegveld van Kalamata.

Tolo is één van de meest ontwikkelde badplaatsen op de Peloponnesos

De centrale ligging van Tolo bied je de mogelijkheid om zelf archeologische sites als Epidaurus, Mycenae, Nemea, Korinthe en het kanaal van Korinthe te gaan bezoeken. Georganiseerde excursies met de boot kun je maken naar de Griekse eilanden Spetses en Hydra. Maar ook met de bus naar Sparta en Athene. Voor de kust liggen de onbewoonde eilandjes Koronisi en Romvi.

Aan de zuidkant van Tolo ligt het haventje. Dobberende vissersbootjes zorgen hier voor de sfeer. Bij de haven ligt ook de parkeerplaats. Van hieruit kun je te voet naar het centrum van de badplaats. Aan de noordkant van het vakantie-oord ligt het Psili Ammos beach, ook wel Tolo beach genoemd. Het strand is goed georganiseerd.

In Tolo vind je alles voor de moderne toerist. Van traditionele Griekse taveernes tot een bouzouki club en van restaurants tot bars. Als toerist hoef je je in Tolo tijdens je vakantie niet te vervelen.

Tolo vakantiebestemmingen

Strand Tolo Peloponnesos in Griekenland

Tolo vakantie – strand en bootjes

Door de centrale ligging is Tolo een ideaal startpunt om belangrijke archeologische bezienswaardigheden te bezoeken. Binnen 10 minuten ben je in de stad Nafplion en in een half uur ben je bij het Epidaurus amfitheater. Dit is het best bewaarde oude theater in Griekenland en zowel voor volwassenen als kinderen indrukwekkend.

Een andere archeologische site in de buurt is Mycenae. Het oude Korinthe en het kanaal van Korinthe liggen op respectievelijk 45 minuten en 50 minuten rijden vanaf Tolo.

Meer Griekenland aanbiedingen


Tolo tips

Uitzicht op baai Tolo Peloponnesos Griekenland

Tolo vakantie – uitzicht op de baai

Het wijngebied Nemea ligt ook dichtbij Tolo. Met een huurauto kun je zelf verschillende wijnhuizen bezoeken en de witte, rosé en rode wijnen uit de streek ontdekken. Nemea is één van de belangrijkste wijngebieden van Griekenland. Skouras is een gerenommeerd Grieks wijnhuis en maakt al wijnen sinds 1986. Je vindt Domaine Skouras op 10 kilometer van het dorp Argos in Sterna, dichtbij de snelweg. Tip is de rode wijn Megas Oenos. In de goedgeorganiseerde wijnkelder kun je deelnemen aan wijnproeverijen.

Ook de wijnhuizen Lantides Estate, een familiebedrijf uit 1993 en Ktima Palivou (Palivos) zijn zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie.

Iets voorbij Tolo beach, op loopafstand van de badplaats, vind je de archeologische opgravingen van Asini (Asinis) met de resten van het gelijknamige kasteel en de kerk van de heilige Maria. De opgravingen van Asini zijn in 1920 begonnen en wordt tegenwoordig ook wel Kastraki genoemd.