Elafonisos

Het eilandje Elafonisos, ook wel Elafonissos genoemd, ligt in het zuidoosten van de Peloponnesos. Niet te verwarren met Elafonisi op het eiland Kreta. Vanuit Monemvasia een uurtje rijden. Op het eiland ligt een gelijknamig dorp, hoofdstadje, en ook één van de mooiste stranden van Griekenland Simos beach. Dit zandstrand is de publiekstrekker van Elafonisos, al is het hier zelfs in juni nog erg rustig.

Elafonisos is een eilandje bij de Peloponnesos in Griekenland

Elafonisos heeft een oppervlakte van 19 km2 en ligt slechts 570 meter van het schiereiland Peloponnesos. Het diepste gedeelte in dit kanaal is twee meter. Af te raden om hier zelf doorheen te zeilen of varen. De veerboten van en naar de nieuwe haven Megalo Tigani op Elafonisos hanteren een eigen vaarroute om het eilandje Stauros.

De veerdiensten vanuit Viglafia naar Elafonisos gaan zeer frequent. In de zomer elk half uur en je kunt de huurauto op de veerboot meenemen. Per persoon is de overtocht € 1,- (enkele reis) en voor de huurauto betaal je € 10,-.

Het hoofdstadje van het Griekse eiland is gezellig met een haventje vol vissersboten en een aaneenschakeling van taveernes, grill rooms en bars. Allemaal met terras, waarvan de meeste ook direct aan het water. Het oogt pittoresk en een beetje als op de Cycladen-eilanden. Witgekalkte huisjes en terrasjes met blauwe stoeltjes.

Peloponnesos foto album

Elafonisos tips

Elafonisos is een tip voor een dagtochtje vanuit bijvoorbeeld Monemvasia. Je hebt wel een huurauto nodig en het is ook aan te bevelen om deze op de veerboot mee te nemen. Al zijn er op het eiland de nodige pensions en kleinschalige accommodaties te vinden. ’s Avonds is er alleen levendigheid in het hoofdstadje van het eiland. In augustus gaan de Grieken hier zelf op vakantie en ook bij Italianen is Elafonissos geliefd voor een kort verblijf tijdens vakanties.

Meer Griekenland aanbiedingen


Elafonisos stranden

Simos beach is het mooiste strand van het eiland aan de zuidzijde. Een soort lagune met twee baaien en een wit langgerekt zandstrand. Zeer kindvriendelijk en met de mooiste kleuren zeewater. Achter het strand, in de duinen, ligt een Natura 2000 gebied. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren en dichtbij het strand een kantina voor snacks en drankjes. Lefki beach is een ander en kleiner strand aan de oostkust van Elafonisos. Een fraai zandstrand is dat van Tis Panagias ta nisia aan de westkust van het eiland.