Kanaal van Korinthe

Het Kanaal van Korinthe ligt in het gelijknamige deelgebied op de Peloponnesos en vormt sinds 1893 een verbinding tussen de Golf van Saronikos en de Golf van Korinthe. Grote vrachtschepen, maar ook zeilboten en plezierjachten maken gebruiken van het smalle kanaal van Korinthe. Een echte bezienswaardigheid en gratis te bezichtigen. Kies zelf je beste plekje uit om het kanaal en de schepen die er doorheen varen te bewonderen.

Het Kanaal van Korinthe is een bezienswaardigheid op de Peloponnesos

In totaal is het Kanaal van Korinthe 6,3 kilometer lang, 24 meter breed en het water is acht meter diep. Het is eenvoudig te bereiken en ligt vlak langs de doorgaande snelweg van Athene richting de Peloponnesos. Aan de noordelijke oever kan een brug naar beneden (onderwater) om de boten toegang te verlenen tot het kanaal. Met spoorbomen wordt de weg gedeeltelijk afgesloten en zakt de brug onderwater. Een boot vaart hier dan doorheen en het is een mooi gezicht om een groot vrachtschip te zien passeren. Daarna gaat de brug weer omhoog en kan het verkeer weer verder rijden. Vanaf deze brug heb je een mooi zicht op het Kanaal van Korinthe.

Vanuit het dorpje Isthmia aan de zuidzijde van het Kanaal van Korinthe kun je ook mooi de schepen het kanaal zien in- en uitvaren. Het is een professioneel staaltje waterkunde en dit kanaal is het smalste ter wereld. De rotswanden zijn op sommige plaatsen 79 meter hoog en geregeld wordt gekeken om deze wanden nog sterk genoeg zijn. Er passen cruiseschepen door dit kanaal met een breedte van 21,5 meter. Dat betekent dat de rotswanden aan beide zijden van het schip worden gepasseerd op nog geen meter afstand. Een zeer ervaren loods zorgt voor de juist begeleiding.

Peloponnesos foto album

Kanaal van Korinthe tips

Brug omlaag voor boot Kanaal van Korinthe

Brug omlaag boot erlangs Kanaal van Korinthe

Als je snel een blik wilt werpen op het kanaal dan is de grote brug over het Kanaal van Korinthe aan de zuidzijde een prima optie. De auto kun je hier vlak voor parkeren op een parkeerplaats bij één van de wegrestaurants of souvenirshops. Lopend het wandelpad van de brug op is dan aan te bevelen. Loop heen langs de ene kant van de brug en de andere kant terug naar de auto. Je ziet de boten ver onder je varen en kijkt door het hele kanaal van meer dan zes kilometer. Let op met oversteken, het is een doorgaande en vrij drukke weg.

Voor de waaghalzen is er hier een optie om te bungeejumpen.

Meer Griekenland aanbiedingen