SNFCC

  SNFCC staat voor Stavros Niarchos Foundation Cultural Center is een recreatie- en cultureel centrum net buiten het centrum van Athene. Het totale oppervlakte bedraagt 210.000 m2 en je vindt hier o.a. de Griekse nationale opera en de nationale bibliotheek van Griekenland. In het Stavros Niarchos park kun je relaxen en langs het 400 meter lange kanaal kun je wandelen. Er is een parkeergarage, maar in de omgeving zijn gratis parkeermogelijkheden.

  SNFCC is het culturele en recreatiecentrum van Athene

  Architect Renzo Piano heeft het gebouw en het gebied ontworpen en het project is in februari 2017 in gebruik genomen. Het is de plaats voor Atheners om te ontspannen en te genieten van hun vrije tijd met familie en vrienden.

  Met de lift kun je naar het ruime overdekte dakterras. Je hebt hier vanaf uitzicht op de Argo Saronische eilanden, Pireaus en verderop bij helder weer ook de Peloponnesos. ’s Avonds na 21.00 uur tot middernacht is er een indrukwekkende licht- en watershow in het kanaal voor het gebouw. De fonteinen spuiten water alle kanten op in combinatie met gekleurde verlichting en klassieke muziek van Manos Hadjidakis en Georges Bizet. ’s Morgens is er elk half uur dezelfde show echter zonder verlichting.

  Athene foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen