Mycenae

Mycenae was het belangrijkste centrum van de Myceense wereld en het woord stamt af van een beschaving door heel de Griekse wereld uit de periode van de 16e tot de 12e eeuw voor Christus. De akropolis van Mycenae domineert in de omgeving en is de hoofdattractie van deze belangrijke archeologische bezienswaardigheid.

Mycenae is één van de belangrijkste archeologische sites in Griekenland

De weg hiernaartoe is redelijk eenvoudig te vinden vanuit zowel Korinthe als vanuit Tripoli. Het ligt niet zo ver van de snelweg af namelijk en Mycenae staat al aangegeven op de borden langs de snelweg. De entree bedraagt acht euro per persoon en daarmee kun je ook aan de overzijde nog een ander complex bekijken.

Zonder de historie te kennen is Mycenae lang niet zo interessant om te bezichtigen. Het is een oude ruïne, maar veel staat er niet meet overeind. De Lion Gate, toegangspoort, is het meest indrukwekkend en is de toegang tot de verrijkte citadel. De naam komt van de twee leeuwen die op een steen staan boven deze poort. De poort en daarbij de Cyclopische muren van in totaal 900 meter dateren uit de periode van 1350 tot 1200 voor Christus. Deze muren variëren in dikte van 5,50 meter tot 7,50 meter en zijn op sommige plaatsen wel 12 meter hoog.

Peloponnesos foto album

Mycenae tips

Graven van Cirkel A Mycenae

Cirkel A graven bij Mycenae naast Lion’s Gate

In de winter van 1 november tot en met 31 maart is Mycenae dagelijks geopend van 08.00 tot 18.00 uur. In deze periode mag je op 6 maart en elke eerste zondag van de maand gratis de archeologische vindplaats van Mycenae bezichtigen. De normale entreeprijs bedraagt acht euro voor een volwassene en vier euro voor kind. Op Kerstdagen, nieuwjaarsdag en 25 maart is de site gesloten.

In de zomerperiode van 1 april tot en met 31 oktober zijn 18 mei, 5 juni, 18 juni, 28 oktober en het laatste weekend van september dagen met vrij entree tot Mycenae. De site is deze zomerperiode dagelijks geopend van 08.00 tot 18.00 uur. 1 mei en Paaszondag (Orthodox Pasen) is Mycenae in de zomer gesloten.

Bij de entree van acht euro mag Mycenae bekijken, maar ook het archeologisch museum en de schat(kamer) van Atreus. Deze laatste ligt buiten het terrein van Mycenae en hiervoor moet je iets terug rijden met de auto en vind je de schat van Atreus aan je rechterhand na een paar honderd meter. Bewaar je entreebewijs, want hiermee mag je alleen naar binnen.

Meer Griekenland aanbiedingen


Mycenae bezienswaardigheden

De Lion’s gate is de belangrijkste bezienswaardigheid van Mycenae. Nadat je het park bent opgegaan loop je via het pad langzaam naar boven. Via de Lion’s Gate kom je op de archeologische site en zie je direct aan de rechterkant de graanschuur met daarnaast de ruïne van graven cirkel A. Een begraafplaats met koninklijke graven en de gouden grafmaskers en andere prachtige masterpieces uit deze graven zijn te bezichtigen in het Nationale Archeologisch Museum in Athene.