Oud Korinthe

Oud Korinthe, internationaal bekend als Ancient Corinth, ligt bij het centrum van het dorpje Archea Korinthos. Vanaf Loutraki is de afstand slechts 14 kilometer en ook de kustplaats Xylokastro ligt in de buurt. De auto kun je gratis parkeren in de buurt van de archeologische bezienswaardigheid en vervolgens loop je door een winkelstraatje vol met terrasjes naar Oud Korinthe. Op de weg hiernaartoe heb je al een goed zicht op de archeologische vindplaats.

Oud Korinthe is een belangrijke bezienswaardigheid op de Peloponnesos

Het vrij vlakke terrein met daarop de Apollo tempel met zeven zuilen en de Octavia tempel met drie korte zuilen kun je vanaf één kant betreden. Hier stoppen ook de touringcars vol toeristen. De entree bedraagt zes euro als je het Oude Korinthe van dichtbij wilt gaan bekijken. Kinderen mogen het archeologische terrein op voor zes euro per persoon.

Op 575 meter hoogte op de rots boven het Oude Korinthe siert de vesting van Akrokorinth. Het is het grootste en ook het oudste kasteel van de Peloponnesos en je hebt hier vanaf een fraai uitzicht op de kust en de omgeving.

Peloponnesos foto album

Oud Korinthe tips

Je kunt al mooie foto’s maken van buiten het hek en kunt eigenlijk rond het archeologisch terrein lopen. Als je verder geen interesse hebt om Oud Korinthe van dichterbij te zien, dan is dit een prima optie om de site op camera vast te leggen en geen entreegeld te hoeven betalen. Uiteraard heb je dan ook niks met de openingstijden te maken.

Meer Griekenland aanbiedingen


Oud Korinthe bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden van oud Korinthe zijn de archeologische vondsten op het terrein. De tempel van Apollo met zeven zuilen en de drie gedeeltes van zuilen van de Octavia tempel zijn de fraaiste trekpleisters van Oud Korinthe. De bron van Glauké, het museum en de grote agora zijn ander delen die je kunt bekijken.

Oud Korinthe is het hele jaar door geopend. In de winter van 1 november tot en met eind maart dagelijks van 08.00 tot 15.00 uur. In de zomermaanden van april tot en met oktober van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en in het weekend tot 15.00 uur.