Petalidi

  Petalidi is een vissersdorp en vakantiebestemming in Messinia op de Peloponnesos. De afstand vanaf de internationale luchthaven van Kalamata bedraagt 19 kilometer en naar de stad is de afstand 32 kilometer. Petalidi ligt aan de doorgaande weg van Kalamata naar Koroni. Niet één van de mooiste dorpen. Wekelijks is er in Petalidi een markt.

  Petalidi is van origine een vissersdorp in Messinia Peloponnesos

  Bij het haventje van het dorp liggen twee wat grotere stranden en in de directe omgeving vind je meer kiezel- en zandstranden. Het achterlandschap van Petalidi is fraai met bergen en veel olijf- en wijngaarden. Polilimnio, een prachtig natuurgebied met meertjes en watervallen, ligt op 15 kilometer van deze vakantiebestemming. Een tip om heen te gaan tijdens je vakantie.

  Van 14 tot en met 16 september is er een jaarlijkse handelsmarkt in Petalidi. De witte kerk in het centrum is een bezienswaardigheid en tussen de haven en het strand vind je ook een voetbalveld. Voor de Griekse keuken met een fraai uitzicht op zee is het familie restaurant O Vrachos een aanrader.

  Archeologische bezienswaardigheden in de buurt van Petalidi zijn het Paleis van Nestor (Anaktora Nestorou) en het oude Messini (Ithomi) met stadion, theater en Griekse zuilen.

  Peloponnesos foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen