Areopoli

Areopoli is het hoofdstadje van de Mani op de Peloponnesos in Griekenland. De naam heeft het te danken aan oorlogsgod Ares. Eigenlijk is Areopoli opgedeeld in een oud en nieuw gedeelte. De meeste huizen hebben de herkenbare Mani architectuur. Gebouwd van lokaal gesteente. Het centrum is gezellig met een dorpsplein, in zowel het nieuwe als oude gedeelte, en geplaveide winkelstraatjes. Areopoli ligt 26 kilometer ten westen van Gythio en 87 kilometer ten zuiden van Kalamata.

Areopoli is de hoofdstad van de Mani op de Peloponnesos

Op de platia Athanaton in het nieuwe gedeelte vind je de nodige terrasjes, maar ook een kerk en het monument (een standbeeld) van de Griekse oorlogsheld Petrobey Mavromichalis. In het oude gedeelte ligt het plein Martiou voor de Taxiarches kerk. De winkeltjes hier verkopen veel lokale producten uit de streek. De groenteboer en de bakkerij Tis Kyfa Milias bijvoorbeeld. Kafénions en tavernes bieden hun gasten hier kleine gezellige terrasjes. Als toerist kun je hier verblijven in één van de typische woontorens; ook wel castle houses of tower houses genoemd.

In de omgeving van Areopoli is genoeg te zien en te doen. De Diros grotten, misschien wel de mooiste grotten van Griekenland, liggen op acht kilometer rijden. Het kustplaatsje Limeni is bijzonder fraai en ligt een kilometer of vijf naar het noorden.

Peloponnesos foto album

Areopoli bezienswaardigheden

Areopoli bakkerij tis Kyfa Milias

Areopoli – bakkerij Tis Kyfa Milias

Areopoli heeft meerdere kerken. De Taxiarches kerk is de meest bijzondere en bezienswaardig. Deze kerk vind je op de platia in het oude gedeelte van het dorp. Andere kerken in Areopoli zijn Panagia en Agios Haralambos en Agios Ioannis. De torens, tower houses, staan verspreid door de stad heen. De één is in betere conditie dan de ander.

Langs de hoofdweg naar de Diros grotten kom je enthousiaste lokale ondernemers tegen. Ze verkopen honing, aardewerk en groente en fruit. In Areopoli is ook regelmatig markt. Boeren uit de omgeving bieden hier hun waar aan.

Meer Griekenland aanbiedingen


Areopoli stranden

Areopoli heeft zelf geen stranden. Het stadje ligt ook niet aan de kust, maar een stukje landinwaarts. Bij Limeni kun je zwemmen. Voor stranden moet je naar Pyros Dirou, verder door naar Gerolimenas of richting Stoupa.